Κύπρος: Σε αργία οι ανεμβολίαστοι κληρικοί, με εντολή Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου

«Εάν δεν αλλάξουν γνώμη είναι εκτός Εκκλησίας. Δεν μπορούν να μην αναγνωρίζουν τον Επίσκοπό τους»

Must Read

Σε τρίμηνη αργία με εντολή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου τίθενται από τη 1η Φεβρουαρίου 12 ιερείς της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Κύπρου, οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του να εμβολιαστούν έναντι του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, από τους 123 ιερείς της Αρχιεπισκοπής οι 27 παρέμεναν ανεμβολίαστοι, 15 εκ των οποίων έκαναν δεκτό το αίτημα του Αρχιεπισκόπου να προχωρήσουν σε εμβολιασμό κατά της νόσου Covid-19 ή εξασφάλισαν εξαίρεση για κάποιο διάστημα, εξαιτίας ιατρικών λόγων. «Εάν δεν αλλάξουν γνώμη είναι εκτός Εκκλησίας. Δεν μπορούν να μην αναγνωρίζουν τον Επίσκοπό τους», ανέφερε ο Μακαριώτατος στο ΡΙΚ, κάνοντας λόγο για ανυπακοή στον Επίσκοπο, ενώ όπως τόνισε, οι τρείς μήνες αργίας, πιθανότατα να γίνουν έξι, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και καθαίρεσή τους.

Η διορία λήγει απόψε το βράδυ

Έντονα επικριτικός, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε σε όσους ιερείς προτρέπουν τους πιστούς να μην εμβολιάζονται, όταν εδώ και δύο χρόνια η ανθρωπότητα πλήττεται από την πανδημία και όπως συμβαίνει παγκόσμια, έτσι και στην Κύπρο, οι Αρχές καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες αναχαίτισης του ιού. Αρχικά, ο Προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας έστειλε μια «γεμάτη αγάπη», όπως ανέφερε, επιστολή προς τους ιερείς, καλώντας τους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Η διορία που τους δόθηκε λήγει αργά απόψε το βράδυ και, εφόσον δεν αλλάξουν γνώμη, τίθενται εκτός Εκκλησίας.

Σημειώνεται πως, στην περίπτωση που κάποια Μητρόπολη δεχθεί ιερέα που θα τεθεί σε αργία, η Αρχιεπισκοπή θα περικόψει από την εν λόγω Μητρόπολη τα χρήματα που της αντιστοιχούν για τους μισθούς των ιερέων της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This