Σάλος από ναζιστικό (;) χαιρετισμό Βούλγαρου Ευρωβουλευτή μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!

«Ζητώ συγγνώμη αν ο αθώος χαιρετισμός μου πρόσβαλε κάποιον», είπε ο ίδιος

Must Read

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε ένας χαιρετισμός του Βούλγαρου Ευρωβουλευτή Άντζελ Ντζαμπάζκι, της ευρωσκεπτικιστικής ομάδας ECR, καθώς χαρακτηρίστηκε ναζιστικός. Κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Ευρωκοινοβούλιο, ο 49χρονος φαίνεται να υψώνει το δεξί του χέρι και να το κρατά τεντωμένο, πριν αποχωρήσει.

Άπαντες χαρακτήρισαν ναζιστικό τον χαιρετισμό του Ντζαμπάσκι, ο οποίος διαφώνησε με τον ΓΓ του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος Σάντρο Γκότζι για το κράτος δικαίου και πριν αποχωρήσει, έκανε τον συγκεκριμένο χαιρετισμό.

Η Ρομπέρτα Μετσόλα, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έγραψε στο Twitter: «Ένας φασιστικός χαιρετισμός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι απαράδεκτος για μένα – πάντα και παντού. Προσβάλλει εμένα και όλους τους άλλους στην Ευρώπη. Εμείς υποστηρίζουμε το αντίθετο.  Είμαστε ο Οίκος της Δημοκρατίας. Αυτή η χειρονομία είναι από το πιο σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας μας και πρέπει να μείνει εκεί».

Αντίδραση υπήρξε από τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη: «Ο φασιστικός χαιρετισμός από ένα Βούλγαρο ακροδεξιό μέσα στο ΕΚ, αποτελεί ωμή πρόκληση! Καταδικάζεται από όλες τις πολιτικές ομάδες. Ποτέ ξανά φασισμός και ναζισμός! Ναι στην δημοκρατία και το κράτος δικαίου».

Όπως ανακοίνωσε μετά το περιστατικό η ευρωσκεπτικιστική ομάδα ECR, «διεξάγεται εσωτερική έρευνα και αναμένουμε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το θέμα. Με βάση αυτές τις πληροφορίες, η Ομάδα ECR θα αποφασίσει για την κατάλληλη πορεία δράσης», ενώ σε άλλο σημείο της δήλωσης αναφέρεται: «Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον κ. Dzhambazki μετά τη συμπεριφορά του στην αίθουσα της ολομέλειας … Η Ομάδα ECR παραμένει ενωμένη στον αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή εξτρεμισμού και ολοκληρωτικής ιδεολογίας στην Ευρώπη και στο εξωτερικό. Καταδικάζουμε σθεναρά τα ολοκληρωτικά και αυταρχικά καθεστώτα, την εξύμνηση του ναζισμού και του κομμουνισμού και την εμφάνιση οποιωνδήποτε τέτοιων συμβόλων και χειρονομιών».

Πως αντέδρασε ο Βούλγαρος Ευρωβουλευτής μετά το σάλο που ξέσπασε;

«Το ότι κάποιος διαφωνεί μαζί σου δεν σημαίνει ότι είναι Ναζί. Ζητώ συγγνώμη αν ο αθώος χαιρετισμός μου (που εννοούσα ως απολογία) πρόσβαλε κάποιον, αλλά αυτή είναι μια σοβαρή περίπτωση Reductio ad absurdum (Εις άτοπον απαγωγή)», έγραψε μεταξύ άλλων στο facebook.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This