Κρίση στην Ουκρανία: Ισχυρή έκρηξη στο Ντόνετσκ την ώρα που γυναικόπαιδα φυγαδεύονται προς Ρωσία!

Must Read

Νέα μεγάλη έκρηξη τάραξε το Ντόνετσκ στην ανατολική Ουκρανία, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως επλήγη η περιοχή όπου βρίσκεται το κτίριο που έχει τη βάση του η κυβέρνηση του Ντένις Πουσίλιν, του αυτονομιστή ηγέτη που υποστηρίζεται από τη Ρωσία!

Σύμφωνα με πηγές των αυτονομιστών, η έκρηξη οφείλεται σε ανατίναξη παγιδευμένου οχήματος στο κέντρο της πόλης, παρκαρισμένο ακριβώς έξω από το αρχηγείο της αποσχισθείσας κυβέρνησης και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε παρακείμενα αυτοκίνητα. Περαιτέρω πληροφορίες αναφέρουν πως το όχημα που ανατινάχτηκε ανήκε στον επικεφαλής της πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, ο οποίος, πάντως, δεν τραυματίστηκε από την έκρηξη.

https://twitter.com/RT_com/status/1494710886120013834

Νωρίτερα σήμερα, ο Ντένις Πουσίλιν ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης των κατοίκων της αποσχισθείσας περιοχής του προς τη νοτιοανατολική Ρωσία, μετά τους εκτεταμένους βομβαρδισμούς στην περιοχή. «Από σήμερα, 18 Φεβρουαρίου, έχει οργανωθεί μια μαζική εκκένωση του πληθυσμού προς τη Ρωσική Ομοσπονδία», δήλωσε ο επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ. «Οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι θα φύγουν πρώτοι», είπε.

Όπως, επίσης, ανέφερε ο ίδιος, η Ρωσία έχει προετοιμάσει τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για να φιλοξενήσει τους ανθρώπους που αποχωρούν. Σύμφωνα, πάντως, με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, υπό τον τίτλο «ο ηγέτης των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία ανακοίνωσε την εκκένωση από κατοίκους», δεν υπήρξε άμεση τοποθέτηση από Ρώσους αξιωματούχους ή από το Κίεβο, ενώ ένας μάρτυρας που επικαλείται το πρακτορείο από την πρωτεύουσα της περιοχής, το Ντόνετσκ, δήλωσε ότι δεν υπήρχαν ακόμη ενδείξεις εκκένωσης.

https://twitter.com/RT_com/status/1494704332612243466

Έκκληση για διαπραγματεύσεις από τον Πούτιν

Έκκληση στο Κίεβο να καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών με το Ντονμπάς έκανε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, τονίζοντας πως, όσο νωρίτερα γίνει αυτό, τόσο το καλύτερο θα είναι για όλους.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο, μετά το πέρας των συνομιλιών που είχαν στη Μόσχα, ο Πούτιν επισήμανε ότι η εγγύηση για την αποκατάσταση της ειρήνης στην Ουκρανία και την άρση της έντασης, είναι η υλοποίηση των συμφωνιών του Μινσκ. «Αυτό που πρέπει να κάνει το Κίεβο είναι να καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών με τους εκπροσώπους του Ντονμπάς και να συμφωνήσει τα πολιτικά, στρατιωτικά, οικονομικά και ανθρωπιστικά μέτρα για τον τερματισμό αυτής της σύγκρουσης», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «δυστυχώς, αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή είναι, αντίθετα, η όξυνση της κατάστασης στο Ντονμπάς».

Η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της έχουν εκφράσει φόβους ότι η έξαρση της βίας στην περιοχή θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος ενός ρωσικού προσχήματος για εισβολή στην Ουκρανία. Οι εντάσεις είναι ήδη υψηλές λόγω της ρωσικής στρατιωτικής ενίσχυσης στα βόρεια, ανατολικά και νότια της Ουκρανίας. Η Ρωσία, από την πλευρά της, εξακολουθεί να αρνείται ότι σχεδιάζει επίθεση, ενώ εξέφρασε ανησυχία για την απότομη αύξηση των βομβαρδισμών στο Ντονμπάς, περιγράφοντας την κατάσταση ως «δυνητικά πολύ επικίνδυνη».

Σύμφωνα με το Reuters, σχεδόν 600 εκρήξεις καταγράφηκαν το πρωί της Παρασκευής, 100 περισσότερες από ό,τι την Πέμπτη, μερικές από τις οποίες αφορούσαν πυροβολικό και μεγάλους όλμους, δήλωσε μια πηγή. Τουλάχιστον τέσσερα βλήματα είχαν εκτοξευθεί από άρματα μάχης. «Πυροβολούν – τους πάντες και τα πάντα. Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο από το 2014-15», συμπλήρωσε η ίδια πηγή, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This