Καταιγίδα «Γιούνις»: Νεκρούς και εκτεταμένες καταστροφές αφήνει στο σαρωτικό πέρασμα της από την Ευρώπη

Από πτώσεις δέντρων η πλειοψηφία των θυμάτων

Must Read

Φονικό αποδείχτηκε το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Γιούνις» από τις διάφορες χώρες της Ευρώπης, καθώς οι μέχρι στιγμής πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 8 νεκρούς σε Αγγλία, Ιρλανδία, Ολλανδία και Βέλγιο!

Με κύρια χαρακτηριστικά τις σφοδρές ριπές ανέμων που παραπέμπουν σε τυφώνα και… παρασύρουν στέγες, δέντρα και οχήματα, αλλά και τα θεαματικά, μέσα στην άγρια ομορφιά τους, πελώρια κύματα στις ακτές, η καταιγίδα «Γιούνις» σφυροκόπησε την Παρασκευή τη Βρετανία, προτού φθάσει στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Στο Λονδίνο, μια γυναίκα, ηλικίας περίπου 30 ετών, έχασε τη ζωή της, όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε και ένας 50χρονος σκοτώθηκε κοντά στο Λίβερπουλ, όταν συντρίμμια έπεσαν πάνω στο παρμπρίζ του οχήματός του, ανέφερε η βρετανική αστυνομία. Άλλος ένας άνδρας έχασε τη ζωή του στο Νιου Χαμσάιρ της νότιας Αγγλίας, όταν το αυτοκίνητό του συγκρούστηκε με ένα πεσμένο δέντρο.

Στην Ιρλανδία, την πρώτη χώρα που βρέθηκε στο επίκεντρο των ακραίων αυτών καιρικών φαινομένων, ένας 60χρονος σκοτώθηκε από πτώση δέντρου στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. Στην Ολλανδία, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από πτώσεις δέντρων στο Άμστερνταμ (οι δύο) και στο Ντίμεν (ο τρίτος), σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία. «Μην βγαίνετε έξω στον δρόμο. Είναι πραγματικά επικίνδυνα», έγραψε σε Tweet η ολλανδική Αστυνομία.

Στο Βέλγιο, ένας 79χρονος Καναδός που διέμενε σε σκάφος στη μαρίνα του Ιπρ, έχασε τη ζωή του, όταν βούτηξε στο νερό, προσπαθώντας να πιάσει αντικείμενα που είχε παρασύρει ο αέρας, είπε η τοπική αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο. Την ίδια ώρα, οι θυελλώδεις άνεμοι που σάρωσαν την πόλη Τουρνέ, είχαν ως αποτέλεσμα ένας γερανός να πέσει πάνω στη στέγη ενός νοσοκομείου.

Εκατοντάδες, εξάλλου, ήταν οι πτήσεις, τα δρομολόγια των τρένων και των πορθμείων που ακυρώθηκαν σε ολόκληρη τη βορειοδυτική Ευρώπη, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που συνοδεύουν τη «Γιούνις», ενώ περισσότερα από 70.000 νοικοκυριά παρέμεναν βυθισμένα στο σκοτάδι το μεσημέρι στη νοτιοδυτική Αγγλία, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία, ενώ πολλά σχολεία έκλεισαν.

«Μην πηγαίνετε στις ακτές για σέλφι»

Οι βρετανικές αρχές απηύθυναν την Παρασκευή έκκληση προς τους πολίτες να σταματήσουν να βγάζουν σέλφι εν μέσω της καταιγίδας «Γιούνις», καθώς άνεμοι ταχύτητας ρεκόρ σαρώνουν τη βόρεια Ευρώπη. Η καταιγίδα σφυροκόπησε τη Βρετανία με ανέμους που οι ριπές τους έφτασαν τα… 196 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ την ίδια στιγμή, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν αντιμέτωποι με διακοπές στην ηλεκτροδότηση και προβλήματα στις μετακινήσεις.

«Μια εντυπωσιακή φωτογραφία ή μια σέλφι δεν αξίζουν για να θέσετε σε κίνδυνο τη ζωή σας και όσοι πηγαίνουν στις ακτές για να βγάλουν φωτογραφίες θέτουν και τις ομάδες (διάσωσης) μας σε κίνδυνο», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο διοικητής της ακτοφυλακής, Μπεν Χάμπλινγκ. «Προτρέπουμε τους πολίτες, με τον πλέον σθεναρό τρόπο, να μείνουν μακριά από τις ακτές», κατέληξε.

Η ακτοφυλακή ανέφερε πως έχει δεχθεί δεκάδες αναφορές για ανθρώπους που βρίσκονται στις ακτές και φωτογραφίζουν τα κύματα, ακόμα και οικογένειες που στέκονται στην παραλία με τα παιδιά τους. «Οι αναφορές που λαμβάνουμε είναι τρομακτικές», είπε ο Χάμπλινγκ. «Υπό αυτές τις συνθήκες, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα κύμα» για να γίνει το κακό…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This