Με το τσεκούρι του πολέμου ανά χείρας: Το ΝΑΤΟ στέλνει κι άλλες δυνάμεις στην ανατολική του πτέρυγα!

«Η Ρωσία θα πληρώσει πολύ βαρύ οικονομικό και πολιτικό τίμημα»

Must Read

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε την ανάπτυξη «πρόσθετων αμυντικών χερσαίων και αεροπορικών δυνάμεων» στο ανατολικό τμήμα του μπλοκ και αύξηση της ετοιμότητας όλων των δυνάμεών του για «να ανταποκριθούν σε όλα τα ενδεχόμενα», υπό τις εξελίξεις της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

«Οι ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν σοβαρή απειλή για την ευρωατλαντική ασφάλεια και θα έχουν γεωστρατηγικές συνέπειες. Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια και την άμυνα όλων των Συμμάχων», ανέφερε η σχετική δήλωση.

Μετά από έκτακτες διαβουλεύσεις, το μπλοκ αποφάσισε «να λάβει πρόσθετα μέτρα» για να ενισχύσει την «αποτροπή και την άμυνά του».

«Τα μέτρα μας είναι και παραμένουν προληπτικά, αναλογικά και μη κλιμακωτικά», ανέφερε ακόμα το ΝΑΤΟ.

Η συμμαχία χαρακτήρισε τη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας «μια τρομακτική επίθεση στην Ουκρανία», η οποία είναι «εντελώς αδικαιολόγητη και απρόκλητη» και κάλεσε τη Μόσχα να «παύσει αμέσως» τη δράση.

«Η Ρωσία θα πληρώσει πολύ βαρύ οικονομικό και πολιτικό τίμημα. Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να συντονίζεται στενά με τα ενδιαφερόμενα μέρη και άλλους διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ», αναφέρεται ακόμα στην ανακοίνωση.

Το ΝΑΤΟ ισχυρίζεται ότι έχει «καταβάλει κάθε προσπάθεια για να επιδιώξει τη διπλωματία και τον διάλογο με τη Ρωσία» και την «προσκάλεσε επανειλημμένα» για συνομιλίες στο Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας.

«Η Ρωσία δεν έχει ακόμη ανταποδώσει. Είναι η Ρωσία και μόνο η Ρωσία, που επέλεξε την κλιμάκωση», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This