Κυρώσεις με «μακροπρόθεσμο αντίκτυπο» στη Ρωσία ανακοίνωσε ο Μπάιντεν

«Οι επιλογές του Πούτιν θα αφήσουν τη Ρωσία πιο αδύναμη και τον υπόλοιπο κόσμο δυνατότερο»

Must Read

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε απόψε μια σειρά από νέες κυρώσεις που αποσκοπούν να βλάψουν την οικονομία της Ρωσίας και να την αποκόψουν από την παγκόσμια οικονομία.

Ο Μπάιντεν είπε ότι οι νέες κυρώσεις θα «επιβάλουν σοβαρό κόστος στη ρωσική οικονομία» και ότι είχαν βελτιστοποιηθεί «μεγιστοποιώντας τον μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στη Ρωσία».

«Ο Πούτιν είναι ο επιτιθέμενος. Ο Πούτιν επέλεξε αυτόν τον πόλεμο. Και τώρα αυτός και η χώρα του θα υποστούν τις συνέπειες», σχολίασε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Οι κυρώσεις έχουν σκοπό να βλάψουν τον τεχνολογικό τομέα της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής περισσότερων από τις μισές εισαγωγές τεχνολογίας, καθώς και του διαστημικού της προγράμματος.

Ανακοίνωσε ότι τέσσερις ακόμη ρωσικές τράπεζες που διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία άνω του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων θα υποβληθούν σε κυρώσεις και ότι τα περιουσιακά τους στοιχεία στις Ηνωμένες Πολιτείες θα παγώσουν και ότι οι ρωσικές «ελίτ» και οι οικογένειές τους θα υπόκεινται επίσης σε κυρώσεις.

«Οι κυρώσεις από τις χώρες της G7 θα περιορίσουν την ικανότητα της Ρωσίας να κάνει επιχειρηματικές δραστηριότητες σε δολάρια, λίρες ή γιεν», πρόσθεσε.

Οι τραπεζικές κυρώσεις δεν περιλαμβάνουν την αποκοπή της Ρωσίας από το σύστημα SWIFT, καθώς αντιτάχθηκαν αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά ο Μπάιντεν είπε ότι «υπερβαίνουν» το SWIFT και η πλήρης επίδρασή τους θα γίνει αισθητή τους επόμενους μήνες.

«Δεν ήταν ποτέ το θέμα η ασφάλεια στην Ουκρανία… Ήταν η επιθυμία του Πούτιν για αυτοκρατορία με κάθε κόστοςΟι επιλογές του Πούτιν θα αφήσουν τη Ρωσία πιο αδύναμη και τον υπόλοιπο κόσμο δυνατότερο», είπε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν και κατηγόρησε τη Μόσχα για «προμελετημένη» και «απρόκλητη επιθετικότητα» κατά της Ουκρανίας.

Ο Μπάιντεν επανέλαβε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις δεν θα πολεμήσουν στην Ουκρανία, αλλά αναπτύσσουν περισσότερες αμερικανικές δυνάμεις στο ΝΑΤΟ και ότι το ΝΑΤΟ είναι αφοσιωμένο στη συλλογική του άμυνα. Είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε ρωσική κυβερνοεπίθεση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε επίσης ότι θα απελευθερώσει πετρέλαιο από το στρατηγικό απόθεμα των ΗΠΑ για να εξουδετερώσει τις επιπτώσεις στις αγορές πετρελαίου από τις κυρώσεις.

Διαβάστε ακόμα:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This