Ουκρανός ΥΠΕΞ: «Δεν πρόκειται να παραδώσουμε ούτε τετραγωνικό της εδαφικής επικράτειάς μας»!

Must Read

Εν όψει της κρίσιμης συνάντησης ανάμεσα σε αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας για διαπραγματεύσεις στα σύνορα με τη Λευκορωσία, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, διεμήνυσε ότι «πάμε να υπερασπιστούμε τη χώρα μας χωρίς τελεσίγραφα», επισημαίνοντας πως «θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους».

Ο Κουλέμπα, μερικές ώρες πριν από την έναρξη των συνομιλιών ανάμεσα σε Ουκρανούς και Ρώσους διπλωμάτες, οι οποίες σύμφωνα με ανακοίνωση του CNN που επικαλέστηκε τον Ουκρανό αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, θα γίνουν αύριο, Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, έστειλε μέσω της ουκρανικής τηλεόρασης σαφές μήνυμα για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας του, ξεκαθαρίζοντας ότι θα την υποστηρίξουν με κάθε τρόπο, ενόσω δέχονται σφοδρές επιθέσεις και χάνονται ανθρώπινες ζωές. Ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας τόνισε ότι οι διπλωμάτες μεταβαίνουν στην περιοχή όπου θα διεξαχθούν οι συνομιλίες «χωρίς προκαταρτική συμφωνία», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχτούν συζητήσεις υπό όρους τελεσιγράφων.

Επισήμανε ότι σκοπός είναι να «ελαχιστοποιηθούν οι απειλές» και για τον λόγο αυτό αποστέλλεται ειδική αντιπροσωπεία για τις συνομιλίες. «Θα ακούσουμε τι θέλει να μας πει η άλλη πλευρά, χωρίς να υπάρχει κάποια προκαταρτική συμφωνία» τόνισε ο Κουλέμπα.

https://twitter.com/RT_com/status/1497949229549031425

Ο Ουκρανός υπουργός υπουργός Εξωτερικών τόνισε, επίσης, ότι λόγω των συνομιλίων, διασφαλίστηκε ότι καμία στρατιωτική δύναμη από τη Λευκορωσία δεν θα εξαπολύσει επίθεση στα ουκρανικά εδάφη. «Εάν φτάσουμε στην επίτευξη της ειρήνης αυτό είναι ευπρόσδεκτο, όμως ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται να παραδώσουμε ούτε τετραγωνικό της εδαφικής επικράτειάς μας» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Ντμίτρο Κουλέμπα.

  • Δείτε τις δηλώσεις του Ουκρανού ΥΠΕΞ:

Δείτε επίσης:

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This