Ουκρανία – Ημέρα 9η: Ο φόβος για πυρηνικό ατύχημα και οι δεκάδες άμαχοι νεκροί

Αιματοχυσία δίχως τέλος

Must Read

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα της Ουκρανίας από τις ρωσικές δυνάμεις για 9η ημέρα. Νέες διαστάσεις παίρνει πλέον η ρωσική εισβολή, καθώς η ανθρωπότητα σήμερα ήταν αντιμέτωπη με αύξηση της ραδιενέργειας μετά από φωτιά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.

Τα ξημερώματα, οι Ρώσοι επιτέθηκαν στον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια και σήμανε συναγερμός. Οι αντιδραστήρες είναι ασφαλείς παρά τις επιθέσεις από τις ρωσικές δυνάμεις, τονίζει η Διεθνής Επιτροπή.

Η φωτιά ξέσπασε στην περίμετρο του εργοστασίου και τέθηκε υπό έλεγχο, ενώ ευτυχώς δεν επεκτάθηκε στις εγκαταστάσεις. Σημειώνεται πως εργοστάσιο είναι υπό τον έλεγχο των Ρώσων πλέον.

https://twitter.com/nexta_tv/status/1499674369597005824?t=gRvRzf2OekqUBXBctYrFfw&s=19

Διαβάστε ακόμη: Οι Ρώσοι κατηγορούν τους Ουκρανούς για πρόκληση στη Ζαπορίζια

Μήνυμα Πούτιν

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν νωρίτερα έστειλε μήνυμα σε υψηλούς τόνους μέσω τηλεδιάσκεψης, λέγοντας πως οι γείτονες της χώρας του δε πρέπει να κλιμακώσουν την ένταση, διότι θα βρεθούν απέναντι στη Μόσχα.

33 νεκροί άμαχοι στην Τσέρνιγκοφ

Η Ουκρανία κατηγόρησε τη Μόσχα ότι βομβάρδισε συνοικία της Τσέρνιγκοφ, σκοτώνοντας 33 αμάχους. Παράλληλα, τα ρωσικά στρατεύματα μπήκαν στην ουκρανική πόλη Μικολάγιφ στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο ρωσικός στρατός κατέλαβε ακόμη τη Χερσώνα, μητρόπολη 290.000 κατοίκων κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Στη Μαριούπολη, ο δήμαρχος κατηγόρησε τη Μόσχα πως θέλει να πολιορκήσει την πόλη του, η οποία «αντιστέκεται» προς το παρόν.

Οι μισθοφόροι και οι Τσετσένοι

Την ίδια ώρα, η ομάδα μισθοφόρων Wagner που υποστηρίζεται από τη Ρωσία επιχείρησε τουλάχιστον δύο φορές να σκοτώσουν τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, ενώ επίθεση δέχθηκε και απο Τσετσένους.

Διαβάστε ακόμη: Times: Μισθοφόροι Wagner προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι επανειλημμένα

Φόβοι για τους επόμενους στόχους της Ρωσίας

Ο χθεσινός δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία στο έδαφος της Λευκορωσίας, έληξε με τις δύο πλευρές να καταλήγουν σε συμφωνία για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για την απομάκρυνση αμάχων.

Στο μεταξύ, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν έφθασε στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει συνομιλίες με αξιωματούχους του NATO και της ΕΕ, και ύστερα θα μεταβεί στην Πολωνία, στα τρία κράτη της Βαλτικής και στη Μολδαβία.

Σημειώνεται πως η Μολδαβία φοβάται πως μπορεί να μετατραπεί σε επόμενος στόχο της Μόσχας, και ανακοίνωσε πως κατέθεσε επίσημα αίτημα ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και η Γεωργία, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ουκρανίας.

Το κύμα προσφυγιάς και η βοήθεια από την Ελλάδα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα εισήλθαν 515 Ουκρανοί πρόσφυγες.

Παράλληλα, στρατιωτικός εξοπλισμός πέρασε τα σύνορα στον Προμαχώνα με πρώτη στάση την Πολωνία και τελικό προορισμό την Ουκρανία, στο πλαίσιο της κυβερνητικής απόφασης για βοήθεια της Ελλάδας στο Κίεβο.

https://youtu.be/nH1RjK2ACk4

Αιχμές άφησε ο Νικήτας Κακλαμάνης για την απόφαση του πρωθυπουργού να ενισχύσει την Ουκρανία με χιλιάδες τυφέκια, χαρακτηρίζοντάς την απόφαση υψηλό ρίσκο.

Διαβάστε ακόμη: Απόφαση «υψηλού ρίσκου» η αποστολή πολεμικού υλικού

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This