Σοβαρές καταγγελίες για ρατσιστική θηριωδία από Ουκρανούς στρατιώτες και «εθελοντές»

Δημοσιογράφος του Al-Jazeera δημοσιεύει τρομακτικές μαρτυρίες και βίντεο

Must Read

Πριν από λίγες ημέρες είχαμε αποκαλύψει τα αποκρουστικά βίντεο με το ρατσιστικό πογκρόμ κατά αφρικανών μανάδων τόσο στα σύνορα Ουκρανίας – Πολωνίας, όσο και στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου, όπου αφρικανοί απαγορεύονταν να επιβιβαστούν στο τρένο. Για την ακρίβεια, μόνο λευκοί μπορούσαν να επιβιβαστούν.

Δυστυχώς η θηριωδία έχει και συνέχεια. Δημοσιογράφους του Al-Jazeera αποκαλύπτει φρικτές μαρτυρίες και βίντεο από μία απίστευτη ρατσιστική θηριωδία που συντελείται στην Ουκρανία και ουδείς ασχολείται, γιατί απλούστατα τα διεθνή ΜΜΕ θέλουν να διατηρήσουν την εικόνα των «ηρωικών Ουκρανών»

Μαροκινός φοιτητής που φεύγει από την Ουκρανία καταγγέλει: «Μας ανάγκασαν [Ουκρανοί στρατιώτες] να κατεβούμε από το λεωφορείο στο Λβιβ και μας είπαν ότι οι ξένοι πρέπει να συνεχίσουν με τα πόδια. Αλλά κοιτάξτε, οι Ουκρανοί είναι όλοι στα αυτοκίνητα. Περπατήσαμε επτά ώρες και απομένουν άλλες πέντε.» –

Η Meryem Saber, 21 ετών, Μαροκινή φοιτήτρια φαρμακολογίας καταγγέλει: «Τώρα τους είπαμε [τους Ουκρανούς στρατιώτες] ότι κρυώνουμε. Αφήνουν τους Ουκρανούς να περιμένουν στο πρατήριο όπου ανάβουν φωτιές [για να τους κρατήσουν ζεστούς] ενώ εμείς μένουμε στο κρύο»

«Μας περισυνέλεξαν Ουκρανοί στρατιώτες και εθελοντές μαζί με χιλιάδες άλλους Άραβες, Ινδούς και Αφρικανούς. Ζωγράφισαν ορθογώνια σχήματα στην άσφαλτο και μας έβαλαν σε σειρά μέσα τους. Όποιος έβγαινε εκτός γραμμής χτυπιόταν με ρόπαλο ή στα οπίσθια με ένα τουφέκι»

Δείτε το βίντεο που ανάρτησε η δημοσιογραφος Arwa Ibrahim:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This