Αντιμέτωπος με επισιτιστική κρίση ο κόσμος, λέει ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος

Έκρηξη των τιμών στα λιπάσματα

Must Read

Οι τιμές των λιπασμάτων αυξάνονται και οι αγρότες δε μπορούν να τα αγοράσουν με αποτέλεσμα να υπάρχουν φόβοι για επισιτιστική κρίση εάν δεν σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, όπως δήλωσε σήμερα ο Ρώσος μεγιστάνας λιπασμάτων και άνθρακα Αντρέι Μελνιτσένκο.

Οι μεγιστάνες που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία έχουν κάνει δημοσίως έκκληση για ειρήνη στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, μεταξύ αυτών και οι Μιχαΐλ Φρίντμαν, Πιοτρ Άβεν και Όλεγκ Ντεριπάσκα.

«Ένα από τα θύματα αυτής της κρίσης θα είναι η γεωργία και τα τρόφιμα», δήλωσε ο Μελνιτσένκο, που ίδρυσε την EuroChem, έναν από τους μεγαλύτερους στη Ρωσία παραγωγούς λιπασμάτων, που μεταφέρθηκε στο Τσουγκ της Ελβετίας, το 2015, και τη SUEK, τον κορυφαίο παραγωγό άνθρακα στη Ρωσία.

Την περασμένη Πέμπτη, ο Πούτιν προειδοποίησε ότι οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως μπορεί να αυξηθούν λόγω της εκτίναξης των τιμών λιπασμάτων, εάν η Δύση προκαλέσει προβλήματα για τους εξαγωγείς λιπασμάτων της Ρωσίας –που αντιστοιχούν στο 13% της παγκόσμιας παραγωγής.

Ο πόλεμος «έχει ήδη οδηγήσει σε άλμα τιμών στα λιπάσματα που δεν είναι πλέον προσιτά από οικονομικής άποψης για τους αγρότες», δήλωσε ο Μελνιτσένκο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This