Υπό πλήρη ρωσικό έλεγχο η Χερσώνα λέει η Μόσχα – Κατάρριψη τουρκικών drones – Συντρίμμια σε Κίεβο, Χάρκοβο

«Παραδοθείτε», είπε ο Ζελένσκι στους Ρώσους στρατιώτες - Στο Κίεβο μεταβαίνουν οι Πρωθυπουργοί της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Σλοβενίας

Must Read

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς στο Κίεβο το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας. Όπως ανέφερε η ουκρανική υπηρεσία, τα πτώματα δύο ανθρώπων βρέθηκαν στο σημείο, ενώ 35 άνθρωποι διασώθηκαν.

Η τραγωδία σημειώθηκε στην περιοχή Svyatoshinsky του Κιέβου, με δύο πολυώροφα κτήρια κατοικιών να δέχονται πυρά. Αυτό αναφέρει ο βουλευτής Ολέξι Γκοντσαρένκο.

Εκτός από το Κίεβο, ολονύκτιο βομβαρδισμό είχαμε και στο Χάρκοβο, με φωτιές να πιάνουν σε κατοικίες και υπηρεσιακά κτήρια, με τις εικόνες της επόμενης ημέρας να είναι ενδεικτικές της κατάστασης.

https://twitter.com/GeshaKh/status/1503633962400428032

Υπό ρωσικό έλεγχο η Χερσώνα

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ δήλωσε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν τον πλήρη έλεγχο όλων των εδαφών στη νότια περιοχή Χερσώνα, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν έξι μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB-2 τις τελευταίες 24 ώρες, μετέδωσε ακόμα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο το Υπουργείο.

https://twitter.com/rianru/status/1503628343316561922

https://twitter.com/rianru/status/1503629107778703360

«Παραδοθείτε»

Μιλώντας στα ρωσικά ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι απευθύνθηκε στους Ρώσους στρατιώτες τα ξημερώματα:

«Ρώσοι στρατιώτες! Ακούστε με με προσεκτικά! Ρώσοι αξιωματικοί! Όλα αυτά τα γνωρίζετε ήδη. Δεν θα πάρετε τίποτα από την Ουκρανία, θα αφαιρέσετε μόνο ζωές. Θα αφαιρεθούν όμως και οι ζωές σας. Αλλά γιατί να πεθάνετε; Γιατί; Ξέρω ότι θέλετε να ζήσετε! Σας προτείνω λοιπόν μια επιλογή. Εξ ονόματος του ουκρανικού λαού, σας δίνω μια ευκαιρία, μια ευκαιρία να επιβιώσετε. Εάν παραδοθείτε στις δυνάμεις μας, θα σας συμπεριφερθούμε όπως πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους ανθρώπους».

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο Πρωθυπουργός της Πολωνίας, ο Πρωθυπουργός της Τσεχίας και ο Πρωθυπουργός της Σλοβενίας, μεταβαίνουν στο Κίεβο για να συναντηθούν με τον Ζελένσκι.

Οι εταίροι φοβούνται…

Ο Μικχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του Ουκρανού Προέδρου, σε νέο βίντεο μήνυμά του αναφέρθηκε στον «φόβο» των εταίρων της χώρας και στον ηρωισμό των Ουκρανών:

«20η μέρα ηρωισμού. Η αληθινή ελευθερία έχει πάντα κόστος. Τα υπόλοιπα είναι αμετάβλητα. Η Ρωσία πολεμά μόνο με ειρηνικές πόλεις, καταστρέφοντάς τις τη νύχτα με πυραύλους. Ο στρατός μας κτυπά τους Ρώσους προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι εταίροι παραμένουν στην άκρη, φοβούμενοι να γίνουν παγκόσμιοι ηγέτες».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This