Σκόνη και θρύψαλα ένα θέατρο-καταφύγιο στη Μαριούπολη! Οι ΗΠΑ στέλνουν drones και αντιαεροπορικά συστήματα

Το Τάγμα Αζόφ ανατίναξε το θέατρο της Μαριούπολης, λένε οι Ρώσοι που διαψεύδουν και την επίθεση στο Τσέρνιγκοφ - Νέες εκρήξεις στο Κίεβο

Must Read

Ένα θέατρο που λειτουργεί ως καταφύγιο και στεγάζει «εκατοντάδες πολίτες» υπέστη σοβαρές ζημιές από ρωσική αεροπορική επιδρομή στη Μαριούπολη, ανακοίνωσε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο της πολιορκημένης πόλης στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

https://twitter.com/nexta_tv/status/1504162161626693650

«Το αεροπλάνο έριξε μια βόμβα στο κτήριο όπου βρίσκονταν εκατοντάδες πολίτες που είχαν βρει εκεί καταφύγιο. Είναι αδύνατο να εξακριβωθεί άμεσα ο απολογισμός θυμάτων, γιατί οι βομβαρδισμοί των κατοικημένων περιοχών συνεχίζονται», ανέφερε σχετική ανάρτηση στο Telegram με μια φωτογραφία του θεάτρου, το κεντρικό τμήμα του οποίου έχει καταστραφεί.

«Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν σκόπιμα και κυνικά το Δραματικό Θέατρο στην καρδιά της Μαριούπολης», ανέφερε ακόμα.

Ο Σεργκέι Ορλόφ, αντιδήμαρχος της Μαριούπολης, είπε στο BBC ότι μεταξύ 1.000 και 1.200 άνθρωποι βρίσκονταν εκεί. Με τη σειρά του ο Ουκρανός Υπουργός εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, έγραψε στο twitter:

«Άλλο ένα φρικτό έγκλημα πολέμου στη Μαριούπολη. Μαζική ρωσική επίθεση στο Δραματικό Θέατρο όπου κρύβονταν εκατοντάδες αθώοι πολίτες. Το κτήριο είναι πλέον πλήρως ερειπωμένο. Οι Ρώσοι δεν θα μπορούσαν να μην γνωρίζουν ότι αυτό ήταν ένα καταφύγιο πολιτών. Σώστε τη Μαριούπολη! Σταματήστε τους Ρώσους εγκληματίες πολέμου!»

Εκτός από το θέατρο όμως, στη Μαριούπολη, μια βόμβα έπεσε στην πισίνα του Neptun σύμφωνα με το Nexta, το οποίο αναφέρει ότι γυναίκες και παιδιά κρύβονταν στο κτήριο από τους βομβαρδισμούς.

Το Τάγμα Αζόφ ανατίναξε το θέατρο, λένε οι Ρώσοι

Σύμφωνα με τη «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ» η επίθεση στο θέατρο της Μαριούπολης ήταν προσχεδιασμένη.

Η Λαϊκή Πολιτοφυλακή του DNR, υποστηρίζει ότι δεν πραγματοποίησε επιδρομές στο Δραματικό Θέατρο της Μαριούπολης, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί νωρίτερα ως αρχηγείο από το νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ.

Πηγές της Λαϊκής Πολιτοφυλακής πιστεύουν ότι το Τάγμα Αζόφ —μετά την αλλαγή του αρχηγείο του κατέστρεψε το κτήριο. Είναι επίσης πιθανό ότι προσπαθούσε να κρύψει και να καταστρέψει στοιχεία πριν εγκαταλείψει το πρώην αρχηγείο του.

https://twitter.com/gbazov/status/1504150358309978113

https://twitter.com/gbazov/status/1504161571580395521

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε επίσης ότι πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή εναντίον θεάτρου στη Μαριούπολη, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Διέψευσε επίσης, μια αναφορά που δημοσιεύτηκε από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο ότι οι δυνάμεις της πυροβόλησαν και σκότωσαν 10 άτομα που περίμεναν στην ουρά για ψωμί στην ουκρανική πόλη Τσέρνιγκοφ.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ, δήλωσε ότι η αναφορά και τα πλάνα των υποτιθέμενων θυμάτων που εμφανίστηκαν σε διάφορα ουκρανικά καταστήματα ήταν μια «φάρσα που εξαπέλυσε η Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας».

Ο Κονασένκοφ είπε ότι η πρεσβεία είχε δημοσιεύσει ένα «μη επαληθευμένο fake», προσθέτοντας: «Κανένας Ρώσος στρατιώτης δεν βρίσκεται ούτε ήταν στο Τσέρνιγκοφ. Όλες οι μονάδες βρίσκονται εκτός των ορίων της πόλης, μπλοκάρουν δρόμους και δεν πραγματοποιούν καμία επιθετική ενέργεια».

Θύματα στο Τσέρνιγκοφ

Οι διασώστες ανέσυραν τα πτώματα πέντε ανθρώπων, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, κατά τη διάρκεια ερευνών σε κτήρια κατοικιών που υπέστησαν ζημιές από βομβαρδισμούς στη βόρεια ουκρανική πόλη Τσέρνιγκοφ, ανακοίνωσε η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας.

Τα πτώματα βρέθηκαν στα ερείπια ενός κτηρίου κοιτώνα, ανέφερε η υπηρεσία.

Βόμβες στο Κίεβο

Bομβαρδισμοί ρωσικών δυνάμεων προκάλεσαν φωτιά και ζημιές σε σπίτια και σε μια γραμμή φυσικού αερίου στη συνοικία Ποντίλ του Κιέβου σήμερα το βράδυ, δήλωσε ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο.

Η φωτιά έχει περιοριστεί και οι εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης και διάσωσης έχουν αναπτυχθεί στο σημείο. Δεν έχουν εντοπίσει ακόμη θύματα, είπε σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο.

Ο Μπάιντεν στέλνει… καλούδια στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επιβεβαίωσε σήμερα την αποστολή πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, συνολικού ύψους περίπου 800 εκατομμυρίων δολαρίων, για να αντιμετωπίσει τη ρωσική εισβολή.

Μετά το αίτημα του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος απευθύνθηκε νωρίτερα σήμερα στο αμερικανικό Κογκρέσο — μέσω τηλεδιάσκεψης – «βοηθάμε την Ουκρανία να αποκτήσει περισσότερα και μεγαλύτερης εμβέλειας συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η στρατιωτική βοήθεια «περιλαμβάνει 800 συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας για να διασφαλίσουμε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα μπορέσουν να συνεχίσουν να σταματούν τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που επιτίθενται στον λαό της Ουκρανίας», ανέφερε ο Μπάιντεν, συμπληρώνοντας ότι η Ουάσινγκτον θα στείλει επίσης drones στο Κίεβο.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This