Τουλάχιστον πέντε τραυματίες από τις ισχυρές εκρήξεις στη Λβιβ – Ανελέητο σφυροκόπημα στα περίχωρα του Κιέβου

Δεν θα υπάρξει παράταση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στο Κίεβο, ανακοίνωσε ο Βιτάλι Κλίτσκο - Βαριά τραυματισμένα παιδιά παραμένουν εγκλωβισμένα στην πόλη Τσερνιχίβ

Must Read

Πυκνός καπνός σκέπασε τον ουρανό στην πόλη Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας μετά από δύο ισχυρές εκρήξεις με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Οι Αρχές της πόλης κάλεσαν τους κατοίκους να μεταβούν στα καταφύγια.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τις εκρήξεις τραυματίστηκαν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, ανέφερε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μαξίμ Κοζίτσκι στο Telegram.

«Πραγματοποιήθηκαν δύο επιδρομές με πυραύλους εντός των ορίων της πόλης Λβιβ», ανέφερε ο Κοζίτσκι σε μια διαδικτυακή ανάρτηση.

Τα πλήγματα στοχοθέτησσαν μια συνοικία στο ανατολικό τμήμα της πόλης, το Λιτσάκιβσκι, χωρίς να είναι προς το παρόν γνωστό τι είδους κτίριο ή υποδομή επλήγη.

«Οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ένα κτίριο ή άλλες υποδομές επλήγησαν δεν έχουν επιβεβαιωθεί», συμπλήρωσε ο κυβερνήτης.

Ένας κάτοικος της συνοικίας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι σε κοντινή απόσταση υπήρχε μια αποθήκη καυσίμων.

Ο κυβερνήτης ανήρτησε στο Telegram ένα βίντεο με τον ίδιο να οδηγάει, λέγοντας πως επιστρέφει στο σημείο. «Όλα βρίσκονται υπό έλεγχο, θα ακολουθήσουν (νεότερες) πληροφορίες, παραμείνετε ήρεμοι», δηλώνει.

«Σημειώθηκαν τρεις ισχυρές εκρήξεις κοντά στο Λβιβ από την κατεύθυνση του Κριβκίτσι, τώρα υπάρχει προειδοποίηση για αεροπορική επιδρομή, επομένως μείνετε ψύχραιμοι και πηγαίντε στα καταφύγια», έγραψε σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μαξίμ Κοζίτσκι αναφερόμενος σε μια περιοχή στα ανατολικά προάστια της πόλης.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Reuters ότι είδαν πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται από την βορειοανατολική πλευρά της πόλης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN στις 04.30 ακούστηκαν τρεις ισχυρές εκρήξεις και περίοικοι ανέφεραν ότι ο στόχος της επίθεσης είναι μέσα στον αστικό ιστό και πιθανότατα να έχουν πληγεί αποθήκες καυσίμων ή κάποιο εργοστάσιο, καθώς το σημείο που χτυπήθηκε από ρωσικούς πυραύλους βρίσκεται η βιομηχανική περιοχή της πόλης.

Η πόλη Λβιβ βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, στην οποία βρίσκεται σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, με αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες να να έχουν μεταβεί εκεί προκειμένου να φύγουν από την Ουκρανία που εδώ και έναν μήνα δέχεται επιθέσεις από τα ρωσικά στρατεύματα.

Βομβαρισμοί στα περίχωρα του Κιέβου – Δεν παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας

Συνεχίζεται το ανελέητο σφυροκόπημα στα περίχωρα του Κιέβου, όπου το Σάββατο το πρωί ήχησαν ξανά οι σειρήνες. Δεκάδες βομβαρδισμοί σημειώθηκαν στα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας με τους κατοίκους να τρέχουν να κρυφτούν στα καταφύγια.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, ανακοίνωσε ότι τελικά δεν θα υπάρξει παράταση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην ουκρανική πρωτεύουσα, όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα.

Το πρωί ο δήμαρχος είπε ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα παραταθεί και θα ισχύει από τις 8.00 μ.μ. του Σαββάτου έως τις 7.00 π.μ. της Δευτέρας, 28 Μαρτίου.

Ωστόσο, αργότερα ανακοινώθηκε ότι τελικά η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα παραμείνει ως είχε, δηλαδή από τις 8.00 μ.μ. του Σαββάτου έως τις 7.00 π.μ. της Κυριακής.

Την ίδια ώρα ολοένα σε αρκετές πόλεις της Ουκρανίας, όπως η Μαριούπολη, το Χάρκοβο, το Μικολάιβ, αλλά και η Χερσώνα συνεχίζονται τόσο οι μάχες, όσο και οι βομβαρδισμοί. Μάλιστα η Χερσώνα έχει ήδη καταληφθεί από τον ρωσικό στρατό.

Τρία παιδιά, βαριά τραυματισμένα, είναι εγκλωβισμένα στην πόλη Τσερνιχίβ

Κραυγή αγωνίας από τον δήμαρχο της πόλης Τσερνιχίβ στη βόρεια Ουκρανία καθώς, όπως είπε σήμερα, 44 βαριά τραυματισμένοι άνθρωποι, ανάμεσά τους και τρία παιδιά, δεν μπορούν να μεταφερθούν σε ασφαλέστερες περιοχές για θεραπεία καθώς η πόλη έχει αποκοπεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

Η πόλη, η οποία βρίσκεται κοντά στο σύνορο με τη Λευκορωσία, είναι ουσιαστικά περικυκλωμένη, δήλωσαν χθες τοπικές αρχές και προειδοποίησαν ότι έχει καταστεί αδύνατο να απομακρυνθούν οι άμαχοι ή να φθάσει στην πόλη ανθρωπιστική βοήθεια καθώς μια γέφυρα, η οποία συνδέει την πόλη με την πρωτεύουσα της Ουκρανίας προς τον νότο έχει καταστραφεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Μιλώντας στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο ο δήμαρχος του Τσερνιχίβ, Βλαντισλάβ Ατροσένκο, είπε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για 44 τραυματίες που έχουν ανάγκη από επείγουσα θεραπεία.

«Δεν μπορούν να επιβιώσουν εδώ εξαιτίας της βαρύτητας των τραυμάτων τους, χρειάζεται επειγόντως να μεταφερθούν», είπε.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι στην πόλη παραμένουν έως και 130.000 άνθρωποι χωρίς ρεύμα, θέρμανση ή προμήθειες πόσιμου νερού και ότι η πόλη βρίσκεται υπό σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς. Σύμφωνα με τον ίδιο, πριν από τον πόλεμο ο πληθυσμός της πόλης ήταν περίπου 290.000 κάτοικοι.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τις δηλώσεις του.

Πάνω από 100.000 άνθρωποι παραμένουν στην πολιορκημένη Μαριούπολη

Την ίδια ώρα περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι δεν έχουν ακόμη απομακρυνθεί από την πολιορκημένη Μαριούπολη, όπως δήλωσε σήμερα στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης δήλωσε νωρίτερα πως μίλησε με τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Ουκρανία σχετικά με τις επιλογές που υπάρχουν για την απομάκρυνση των αμάχων, μετά τη δήλωση του γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν ότι θα προτείνει στη Ρωσία ένα σχέδιο που θα βοηθήσει τους αμάχους να φύγουν από την πόλη η οποία τελεί υπό την πολιορκία των ρωσικών δυνάμεων.

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ο δήμαρχος της πόλης Βαντίμ Μποΐτσένκο είπε πως η κατάσταση στην περικυκλωμένη πόλη παραμένει κρίσιμη, με οδομαχίες να διεξάγονται στο κέντρο της.

Επιδεινώνεται η κατάσταση με τις εξαγωγές σιτηρών

Μέρα με τη μέρα επιδεινώνεται η κατάσταση όσον αφορά στη δυνατότητα της Ουκρανίας να εξάγει σιτηρά δήλωσε σήμερα ο νέος υπουργός Γεωργίας της χώρας Μίκολα Σόλσκι, επισημαίνοντας πως η κατάσταση θα βελτιωθεί μόνο αν τελειώσει ο πόλεμος με την Ρωσία.

Μιλώντας σε τηλεοπτική ενημέρωση ο ίδιος είπε ότι η Ουκρανία, ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς σιτηρών στον κόσμο, θα εξήγαγε υπό κανονικές συνθήκες 4 με 5 τόνους σιτηρά τον μήνα, ένας όγκος που έχει μειωθεί σε μόλις μερικές εκατοντάδες χιλιάδες τόνους.

«Ο αντίκτυπος (στις παγκόσμιες αγορές) είναι άμεσος, δραματικός και μεγάλος. Και συνεχίζεται. Κάθε μέρα η κατάσταση θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη», δήλωσε ο υπουργός.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτές είναι οι τέσσερις περιπτώσεις που θα εξωθήσουν τη Ρωσία στη χρήση πυρηνικών!

«Όλο και μεγαλύτερη η πιθανότητα να χρησιμοποιήσει η Ρωσία πυρυνικά όπλα», προειδοποιεί ο Ιάπωνας πρωθυπουργός

Επίθεση με πυρά δέχτηκαν δημοσιογράφοι του Sky News στην Ουκρανία

Στελέχη ενόπλων δυνάμεων και υπηρεσιών της Ουκρανίας έδιναν απόρρητες πληροφορίες στην Ρωσία πριν την εισβολή

Ανατριχιαστικό βίντεο από την Μαριούπολη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This