32 ημέρες πολέμου: Τριήμερο διαπραγματεύσεων στην Κωνσταντινούπολη υπό τη σκιά νέων αεροπορικών επιδρομών

Η φρίκη του πολέμου και ο εφιάλτης των αμάχων

Must Read

Μαίνεται ο πόλεμος για πάνω από έναν μήνα, ενώ ξεκινά σήμερα νέος γύρος διαπραγματεύσεων στην Τουρκία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Ο νέος αυτός γύρος συνομιλιών θα διεξαχθεί πρόσωπο με πρόσωπο μεταξύ των δύο αντιπροσωπιών από τις 28 έως τις 30 Μαρτίου, στην Κωνσταντινούπολη.

Μετά από 32 ημέρες βομβαρδισμών και εκρήξεων και το δράμα της προσφυγιάς να στοιχειώνει τις καρδιές των κατοίκων, η ελπίδα για εξεύρεση λύσης με «οδηγό» την ειρήνη βρίσκεται σε προτεραιότητα. Η Ουκρανία είναι προετοιμασμένη να συζητήσει, ώστε να υιοθετήσει ένα καθεστώς ουδετερότητας, στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Ρωσία, όμως θα έπρεπε αυτό να το εγγυηθούν τρίτα μέρη και να τεθεί σε δημοψήφισμα, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το σενάριο της «διχοτόμησης»

Παράλληλα, η Ρωσία, σύμφωνα με τον επικεφαλής των Ουκρανικών στρατιωτικών πληροφοριών, Κίριλο Μπουντάνοφ προσπαθεί να χωρίσει την Ουκρανία στα δύο, για να δημιουργήσει μια περιοχή ελεγχόμενη από τη Μόσχα, αφού απέτυχε να καταλάβει ολόκληρη τη χώρα. Ο Μπουντάνοφ δήλωσε ότι πρόκειται για μία προσπάθεια δημιουργίας Βόρειας και Νότιας Κορέας στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι οι Ουκρανοί θα προσπαθήσουν να ανατακαταλάβουν με ανταρτοπόλεμο τα εδάφη που έχασαν από τη Ρωσία.

Νέες αεροπορικές επιδρομές σε Κίεβο, Λουζκ, Ρίβνε και Χάρκοβο

Για νέα αεροπορικά πλήγματα της Ρωσίας έκαναν λόγο ουκρανικά ΜΜΕ. Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν το βράδυ της Κυριακής σε Κίεβο, Λουζκ, Ρίβνε και Χάρκοβο, με τις σειρήνες της αεράμυνας να ακούγονται πρακτικά σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Η Ουκρανία κατηγορεί την Ρωσία πως εφαρμόζει «απάνθρωπες τακτικές», καθώς προχωρά σε «μερικό ή πλήρη αποκλεισμό ανθρωπιστικών διαδρόμων» και «τον αποκλεισμό πολιορκημένων πόλεων». Οι πυραυλικές επιθέσεις, όπως ανέφερε ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχάιλο Ποντόλιακ.

Η ουκρανική ηγεσία κατηγόρησε τον ρωσικό στρατό πως εφαρμόζει «απάνθρωπες τακτικές», αναφερόμενο στον «μερικό ή πλήρη αποκλεισμό ανθρωπιστικών διαδρόμων» και «τον αποκλεισμό πολιορκημένων πόλεων», σύμφωνα με τον σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας Μιχάιλο Ποντόλιακ, συνεχίζονται σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ η Μαριούπολη, όπου βρίσκεται λιμάνι καίριας στρατηγικής σημασίας στην Αζοφική Θάλασσα, ισοπεδώνεται. Η Ρωσία «δεν έχει πια γλώσσα, ανθρωπιά, πολιτισμό», δήλωσε επίσης ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας και πρόσθεσε: «μόνο πυραύλους, βόμβες και σκοπό να σβήσει (την Ουκρανία) από το πρόσωπο της Γης».

«Απωθούμε τις δυνάμεις κατοχής προς την κατεύθυνση των συνόρων» της Ουκρανίας με τη Ρωσία, ανέφερε ο διοικητής των δυνάμεων στην περιοχή, σε δηλώσεις του μέσω Telegram. Ο Όλεγκ Σινεγκούμποφ σημείωσε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών χτύπησαν ένα σπίτι στο χωριό Οσκίλ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της τετραμελής οικογένεια.

Η Ρωσία στέλνει και άλλους πυραύλους στη Λευκορωσία;

Ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται να εξαπολύσει νέες πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία και μεταφέρει πυραύλους σε εξέδρες εκτόξευσης στη Λευκορωσία ανέφερε το ουκρανικό γενικό επιτελείο, επικαλούμενο πληροφορίες που έλαβε. Οι πύραυλοι προορίζονται για συστήματα Ισκαντέρ μονάδων που έχουν αναπτυχθεί κοντά στο Καλίνκαβιτσι, στη νοτιοανατολική Λευκορωσία, σύμφωνα με το επιτελείο.

Η πληροφορία που δημοσιοποίησε το ουκρανικό επιτελείο είναι αδύνατον να επαληθευτεί με ανεξάρτητο τρόπο. Το Ισκαντέρ είναι αυτοκινούμενο σύστημα εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς και πυραύλων Κρουζ. Σύμφωνα με ειδικούς, διαθέτει τη δυνατότητα να παραπλανά τα ραντάρ και τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας με τη χρήση αντιμέτρων.

Διαβάστε ακόμα:

Επικοινωνία Ερντογάν – Πούτιν: Στην Κωνσταντινούπολη ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε καθεστώς ουδετερότητας, αλλά θα γίνει δημοψήφισμα», λέει ο Ζελένσκι σε Ρώσους δημοσιογράφους

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This