«Πολύτιμοι φίλοι» για τον Ερντογάν, Πούτιν και Ζελένσκι – Ξεκίνησαν οι ρωσο-οικρανικές συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη

Κουλέμπα: Η Ουκρανία έτοιμη να απαιτήσει κατάπαυση του πυρός

Must Read

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είχε σύντομες συναντήσεις με την ουκρανική και τη ρωσική αντιπροσωπεία πριν από τις σημερινές συνομιλίες τους, οι οποίες θα είναι διάρκειας 2 ημερών και ξεκινούν αυτή την ώρα στις στο προεδρικό γραφείο του Ντολμάμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ερντογάν στον χαιρετισμό του είπε πως ελπίζει ότι «η συνάντηση θα είναι επωφελής για τις εμπλεκόμενες χώρες και ολόκληρη την περιοχή», ότι «η Τουρκία έχει δείξει δίκαιη στάση για τη σύγκρουση σε κάθε στάδιο» και ότι «μια δίκαιη ειρήνη δεν θα έχει χαμένο». Έκανε έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός, καθώς όπως σχολίασε «η παράταση της σύγκρουσης δεν είναι προς το συμφέρον κανενός».

Είπε ακόμα ότι η Τουρκία «βλέπει τόσο τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν όσο και τον Πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζέλενσκι ως πολύτιμους φίλους». Είπε επίσης ότι η πρόοδος στις συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης μπορεί να ανοίξει το δρόμο για μια συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών της Ουκρανίας και της Ρωσίας, την οποία η Τουρκία «είναι επίσης πρόθυμη να φιλοξενήσει».

Κουλέμπα: «Το μέγιστο αίτημα θα είναι η κατάπαυση του πυρός»

«Η Ουκρανία θα απαιτήσει κατάπαυση του πυρός και μια βιώσιμη συμφωνία για αυτήν κατά τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία». Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η ουκρανική πλευρά «δεν θα διαπραγματευτεί για τον λαό, τη γη και την κυριαρχία».

Ο Κουλέμπα είπε ότι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, το ελάχιστο αίτημα θα είναι η επίλυση ανθρωπιστικών ζητημάτων και το μέγιστο αίτημα θα είναι η κατάπαυση του πυρός.

Οι εγγυήσεις ασφαλείας, είπε, θα πρέπει να ακολουθηθούν από δημοψήφισμα στην Ουκρανία και σημείωσε ότι το θέμα της διεξαγωγής δημοψηφίσματος δεν θα συζητηθεί στις διαπραγματεύσεις στην Τουρκία και ότι αυτό είναι εσωτερικό ζήτημα της Ουκρανίας.

Ο Μικχάιλο Ποντόλιακ, επικεφαλής σύμβουλος του Ζελένσκι, έγραψε για την έναρξη των συνομιλιών: «Γύρος των επικεφαλής των αντιπροσωπειών. Ντέιβιντ Αρακχάμια και Βλαντιμίρ Μεντίνσκι. Για τις θεμελιώδεις διατάξεις της διαπραγματευτικής διαδικασίας. Οι αντιπροσωπείες εργάζονται παράλληλα σε όλο το φάσμα των επίμαχων θεμάτων».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This