Τεμενάδες Ζελένσκι σε Τουρκία και Ερντογάν λίγο πριν την ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων!

Ο Ουκρανός Πρόεδρος αποκάλυψε ότι τουρκικά πλοία βοηθούν στην εκκένωση της Μαριούπολης!

Must Read

Η πρώτη συνέντευξη του Βολοντιμίρ Ζελένσκι στα τουρκικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα στο HaberTurk έρχεται μάλλον σε ατυχές τάιμινγκ, λίγο πριν ο Ουκρανός Πρόεδρος κάνει την ομιλία του στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο Ζελένσκι αποθέωσε την Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν και είπε, μεταξύ άλλων, ότι η Ουκρανία «βασίζεται στην πλήρη υποστήριξη της Τουρκίας. Εμπιστευόμαστε την τουρκική ηγεσία».

Απαντώντας σε ερώτηση για τα τουρκικά drones που έχει η χώρα του και που συνεχώς της στέλνει η Τουρκία, ο Ουκρανός Πρόεδρος σχολίασε λακωνικά: «Πρώτα από όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Τουρκία για αυτά τα drones. Έπαιξαν σημαντικό ρόλο, κυρίως στην αρχή της πλήρους εισβολής. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για στατιστικά, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσουμε για τακτική».

«Η Τουρκία παίζει σημαντικό ρόλο»

Στη συνέχεια ο Ζελένσκι στάθηκε στο ρόλο της Τουρκίας στη σύγκρουση:

«Δεν θα είναι δυνατό να σταματήσει ο πόλεμος χωρίς διάλογο. Επίσης, υπάρχουν πολλοί ηγέτες στον κόσμο που προσπαθούν να μεσολαβήσουν. Η Τουρκία και ο ηγέτης της είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους. Παίζει το ρόλο του ενδιάμεσου με πολλούς τρόπους. Βλέπουμε ότι η Τουρκία μας βοηθά».

Όσο για την τουρκική εμπλοκή στη Μαριούπολη, ο Ουκρανός αποκάλυψε: «Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε για την απομάκρυνση των τραυματιών στη Μαριούπολη. Η Τουρκία παίζει σημαντικό ρόλο. Για την εκκένωση χρησιμοποιούνται τουρκικά πλοία. Δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες».

Ερωτώμενος για το σύστημα εγγυήσεων που ζητά η Ουκρανία στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, όπου η Τουρκία έχει επίσης κεντρικό ρόλο, ο Ζελένσκι είπε:

«Ορισμένες χώρες είπαν ότι προσφέρθηκαν εθελοντικά ως εγγυητές. ΗΠΑ, Αγγλία, Τουρκία, Πολωνία, Γερμανία, Γαλλία, Ισραήλ είναι μερικές από αυτές τις χώρες. Είπαν ότι ήταν έτοιμες γι αυτό. Στις συναντήσεις θα μιλήσουμε για το τι είναι οι εγγυήσεις ασφαλείας.  Οι εγγυήσεις θα είναι ξεκάθαρες. Θα ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία. Βασιζόμαστε στην πλήρη υποστήριξη της Τουρκίας. Εμπιστευόμαστε την τουρκική ηγεσία … Αν η Τουρκία ήταν στη θέση της Ουκρανίας θα την υποστηρίζαμε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This