Νέος ομαδικός τάφος στο Κίεβο, βομβαρδίστηκαν σχολείο και πολυκατοικία στο Σιεβιεροντονέτσκ

Ένας τραυματίας από τους βομβαρδισμούς

Must Read

Ο πόλεμος ανάμεσα στην Ουκρανία και στην Ρωσία μαίνεται για 46η ημέρα, χωρίς να υπάρχουν σημάδια αποκλιμάκωσης, την ώρα που στο φως έρχονται ολοένα και πιο σκληρές εικόνες από τις εχθροπραξίες.

Σήμερα, ένας νέος ομαδικός τάφος με δεκάδες πτώματα αμάχων εντοπίστηκε σε χωριό κοντά στο Κίεβο, ενώ ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν σχολείο και πολυκατοικία στο Σιεβιεροντονέτσκ.

Ο νέος ομαδικός τάφος, σύμφωνα με αξιωματούχο της Ουκρανίας, εντοπίστηκε στο χωρίο Μπουζόβα, περιοχή οντά στο Κίεβο που ανακτήθηκε προ ημερών από τις δυνάμεις του Κιέβου. Τα πτώματα βρέθηκαν κοντά σε πρατήριο καυσίμων, αλλά ο αριθμός τους δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη. Σημειώνεται ότι ουκρανικά ΜΜΕ είχαν κάνει λόγο στις αρχές Απριλίου για δεκάδες νεκρούς στο χωριό Μπουζόβα και γύρω από αυτό, για περίπου 30 πτώματα.

«Τώρα επανερχόμαστε σε κανονικούς ρυθμούς ζωής, αλλά κατά τη διάρκεια της κατοχής είχαμε ‘καυτά σημεία’, πολλοί άμαχοι σκοτώθηκαν», δήλωσε σε ουκρανικό τηλεοπτικό σταθμό Τάρας Ντίντιτς, τοπικός αξιωματούχος.

Σχολείο και πολυκατοικία επλήγησαν στο Σιεβιεροντονέτσκ

Παρά όμως τον ήδη μεγάλο και τραγικό απολογισμό του πολέμου, το σφυροκόπημα από τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία συνεχίζεται. Ενα σχολείο και μια πολυκατοικία βομβαρδίστηκαν το πρωί στο Σιεβιεροντονέτσκ, στην πολιορκημένη περιφέρεια του Λουχάνσκ.

«Ευτυχώς δεν υπάρχουν απώλειες», αναφέρει σε μήνυμά του στο Telegram ο περιφερειάρχης της Λουχάνσκ Σέρχι Γκαϊντάι. Ανακοίνωσε επίσης ότι οι κάτοικοί της θα έχουν σήμερα στη διάθεσή τους εννέα τρένα για την απομάκρυνσή τους από την περιφέρεια αυτή που πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με ουκρανούς αξιωματούχους οι βομβαρδισμοί είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί από τις οβίδες ένα άτομο. Ο βομβαρδισμός προκάλεσε πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε, δήλωσε ο περιφερειάρχης Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένας πύραυλος έπληξε κτίριο στην περιοχή Πάβλογκραντ της Ντνίπρο, διευκρίνισε ο Ρεζνιτσένκο.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής το Reuters δεν έχει καταφέρει να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή την πληροφορία για τα πλήγματα σε σχολείο και πολυκατοικία της περιοχής.

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Είμαστε έτοιμοι για σκληρή μάχη στο Ντονμπάς»

Το Σάββατο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η απειλή για το Κίεβο έχει αποκλιμακωθεί μεν, όμως ο ουκρανικός στρατός είναι πλέον έτοιμος για σκληρή μάχη με τους Ρώσους στο Ντονμπάς, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Την ίδια ώρα, ουκρανοί αξιωματούχοι κάλεσαν τις τελευταίες ημέρες τον άμαχο πληθυσμό στους ανατολικούς τομείς της χώρας να εγκαταλείψει την περιοχή ενόψει της κλιμάκωσης των εχθροπραξιών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This