Ασύστολο «γλείψιμο» Τίμερμανς στην Τουρκία!

«Σημαντική όσο ποτέ άλλοτε η συνεργασία της Τουρκίας-ΕΕ για τον πράσινο μετασχηματισμό», δήλωσε ο καλός φίλος του Τσαβούσογλου

Must Read

Ο πρώτος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς δήλωσε πως η στενή συνεργασία της Τουρκίας και των οικονομιών των χωρών της ΕΕ για τον «πράσινο μετασχηματισμό» είναι σημαντική όσο ποτέ άλλοτε. Ο Τίμερμανς έκανε αναρτήσεις από το λογαριασμό του στο Twitter σχετικά με τις επίσημες επαφές του στην Άγκυρα.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας και Κλιματικής Αλλαγής Μουράτ Κουρούμ για τη δεύτερη συνάντηση Διαλόγου για το Κλίμα ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία που πέρασε αποδοτικά, σημείωσε:

«Πρέπει να αυξήσουμε την προσαρμογή, να κρατήσουμε ζωντανό τον στόχο να περιορίσουμε την παγκόσμια υπερθέρμανση στους 1,5 βαθμούς και να ενισχύσουμε την συνεργασία μεταξύ μας και με την περιοχή. Εκτιμώ την εγγύηση της Τουρκίας να εκσυγχρονίσει την Εθνική Δήλωση Συνεισφοράς της ενόψει της COP27» δηλαδή την 27η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή που θα διοργανωθεί μεταξύ 8-18 Νοεμβρίου στην πόλη Σαρμ Αλ Σεϊχ της Αιγύπτου.

Ο Τίμερμανς σημείωσε επίσης πως χάρηκε που συναντήθηκε με τον Υπουργό Εμπορίου Μεχμέτ Μους και ανέφερε «η στενή συνεργασία είναι σημαντική όσο ποτέ άλλοτε για τον πράσινο μετασχηματισμό των οικονομιών μας. Περιμένουμε με ανυπομονησία τα βήματα που θα κάνει η Τουρκία για να επιταχύνει την μετάβαση της στο κλιματικά ουδέτερο 2053».

Ο Τίμερμανς ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου χθες ανέφερε: «Είναι υπέροχο να βλέπω τον καλό μου φίλο Μεβλούτ Τσαβούσογλου» και ανακοίνωσε πως συμφώνησαν στο θέμα της σημασίας των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ και της συνεργασίας σε διάφορα θέματα συμπεριλαμβανομένης της Μεσογείου, της κλιματικής αλλαγής και του επιταχυνόμενου ενεργειακού μετασχηματισμού.

Ο Τίμερμανς σημείωσε επίσης πως ενθουσιάστηκε από τις συναντήσεις του με τους εκπροσώπους από τον τουρκικό επιχειρηματικό κόσμο και τις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που εργάζονται στο θέμα του κλίματος και της ενέργειας και εκτίμησε ότι οι εν λόγω κύκλοι έχουν υψηλή συνειδητότητα στο θέμα του μετασχηματισμού, ανταγωνισμού, εμπορίου και βιώσιμης ανάπτυξης.

Μάλιστα όπως ανακοίνωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος είχε συνάντηση και με την Εμινέ Ερντογάν και συζήτησαν για την μείωση των μικροπλαστικών! Ο… καλός φίλος του Τσαβούσογλου δεν έχει ακούσει τίποτε για τις τουρκικές προκλήσεις και την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Άγκυρα! Έτσι τους χαϊδεύουν και μετά θα τρέχουν οι κύριοι εις τας Βρυξέλλας…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This