Ματωμένος απολογισμός: 213 μαζικοί πυροβολισμοί στις ΗΠΑ τις πρώτες 20 εβδομάδες του 2022!

Μέσος όρος περίπου 10 τέτοιες επιθέσεις την εβδομάδα - Τα τραγικά στατιστικά - Το ηλικιακό προφίλ των δραστών

Must Read

Οι πυροβολισμοί στο δημοτικό σχολείο του Τέξας, που άφησαν νεκρούς 19 παιδιά και δύο ενήλικες, σημειώθηκαν μόλις 10 ημέρες μετά τα γεγονότα στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, όπου 10 άνθρωποι δολοφονήθηκαν σε σούπερ μάρκετ.

Είναι επίσης η 213η περίπτωση μαζικών πυροβολισμών (mass shooting) στις ΗΠΑ το 2022, σύμφωνα με μια βάση δεδομένων που διαχειρίζεται το Gun Violence Archive (GVA). Η μη κερδοσκοπική ερευνητική ομάδα θεωρεί ένα περιστατικό ως μαζικό πυροβολισμό εάν τέσσερα ή περισσότερα άτομα πυροβοληθούν, τραυματιστούν ή σκοτωθούν, εξαιρουμένου του ένοπλου.

Με λίγο περισσότερες από 19 εβδομάδες μέσα στο έτος, οι 213 μαζικοί πυροβολισμοί βγάζουν κατά μέσο όρο περίπου 10 τέτοιες επιθέσεις την εβδομάδα

https://www.cgtn.com/

Αίμα στα σχολεία

Η επίθεση στο Δημοτικό Σχολείο Robb στη πόλη Uvalde που κατοικείται κυρίως από Λατίνους, ήταν η πλέον πολύνεκρη επίθεση σε δημοτικό σχολείο των ΗΠΑ από τότε που ένας ένοπλος σκότωσε 20 παιδιά και έξι ενήλικες στο δημοτικό Sandy Hook στο Newtown του Κονέκτικατ, τον Δεκέμβριο του 2012.

Σύμφωνα με το CNN, το μακελειό στο δημοτικό σχολείο του Τέξας σηματοδοτεί τουλάχιστον το 30ό περιστατικό σε σχολείο K-12 (σ.σ. έκφραση που υποδηλώνει το εύρος των ετών δημόσιας υποστηριζόμενης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) το 2022.

Μέχρι στιγμής φέτος, έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 39 πυροβολισμοί σε σχολεία Κ-12, κολέγια και πανεπιστήμια.

Το νέο περιστατικό πυροβολισμών έδειξε και πάλι ότι το επαναλαμβανόμενο και βαθιά ριζωμένο πρόβλημα της ένοπλης βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες επιδεινώνεται.

Με ενσωματωμένα και τα στοιχεία της Τρίτης, είναι γεγονός ότι πάνω από 31.300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν, λόγω επεισοδίων που σχετίζονται με όπλα στις ΗΠΑ φέτος, σύμφωνα με την GVA.

https://www.gunviolencearchive.org/

Το προφίλ των δραστών

Επίσης, όπως αναφέρεται σχετικά, οι δράστες των μαζικών πυροβολισμών στις ΗΠΑ είναι κυρίως μεσήλικες και νεότεροι.

Η μέση ηλικία των δολοφόνων ήταν 33,5 ετών, αν και ο νεότερος ήταν μόλις 11 ετών, σύμφωνα με ανάλυση 128 περιπτώσεων από το 1982 έως το 2022 που διεξήχθη από το περιοδικό Mother Jones, το οποίο δημιούργησε μια βάση δεδομένων ανοιχτού κώδικα που τεκμηριώνει τους μαζικούς πυροβολισμούς στις ΗΠΑ.

Η δεξαμενή σκέψης των ΗΠΑ Rand Corporation επανέλαβε αυτό το εύρημα σε μια έκθεση με τίτλο «Μαζικοί πυροβολισμοί στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ανέφερε ότι οι δράστες «είναι συνήθως μικρότεροι από την ηλικία των 45 ετών (82%)· πιο συγκεκριμένα, το 26% των ενόπλων από το 1976 έως το 2018, ήταν κάτω των 25 ετών, το 27% ήταν ηλικίας 25-34 ετών και το 29% ήταν ηλικίας 35-44 ετών».

motherjones.com

Πυροβολισμοί στα σχολεία

Όσον αφορά τους πυροβολισμούς στα σχολεία, σύμφωνα με το Education Week, το 2021 σημειώθηκαν 34 τέτοια περιστατικά σε εκπαιδευτικά ιδρύματα (το υψηλότερο από τότε που ο οργανισμός ξεκίνησε τη βάση δεδομένων του το 2018). Το 2020 έγιναν 10 πυροβολισμοί, ενώ τόσο το 2019 όσο και το 2018 καταγράφηκαν 24 πυροβολισμοί.

Υπήρξαν 249 πυροβολισμοί σε σχολικούς χώρους πέρυσι — περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά τουλάχιστον από το 1970. Μέχρι στιγμής φέτος, έχουν σημειωθεί 137 περιστατικά πυροβολισμών σε σχολικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων 39 περιστατικών με μαθητές κατά τη διάρκεια των σχολικών ωρών ή σχολικών αθλημάτων ή δραστηριοτήτων.

https://www.edweek.org/

Πριν από την Τρίτη, είχαν σκοτωθεί 27 άνθρωποι, 77 είχαν τραυματιστεί σοβαρά και 21 είχαν ελαφρύτερα τραύματα, σε πυροβολισμούς σε σχολικούς χώρους το 2022. Από τα θύματα που τραυματίστηκαν τα 68 ήταν φοιτητές.

Το Education Week, το οποίο χρησιμοποιεί διαφορετική μέτρηση, αναφέρει ότι σημειώθηκαν 27 πυροβολισμοί σε σχολεία το 2022. Ο Οργανισμός παρακολουθεί από το 2018 πυροβολισμούς σε σχολεία K-12 ή σε σχολικά λεωφορεία, που οδήγησαν σε τραυματισμούς ή θανάτους λόγω πυροβόλων όπλων και σημειώθηκαν ενώ το σχολείο ήταν σε λειτουργία, ή κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων που διοργανώνονται από το σχολεία.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This