Ντελίριο στα τουρκικά ΜΜΕ – Αυτά τα ελληνικά νησιά θεωρούν «δικά τους»!

Χωρίς σταματημό η προπαγάνδα της Άγκυρας - Τι είπαν για τα εξοπλιστικά της χώρας μας

Must Read

Αγαθονήσι, Αρκιοί, Φαρμακονήσι, Ψέριμος, Λέβιθα, Κίναρος, Λιάδι, Σύρνα, Αστακίδα, Οινούσσες, Πάσα, θύμαινα, Γαβάθα… Αυτά τα νησιά και οι νησίδες της λίστας που παρουσιάστηκε στο γνωστό για την ανθελληνική του προπαγάνδα, CNN Turk, είναι κατά τον απόστρατο αξιωματικό Ερκάν Καρακούς, «χωρίς αμφιβολία» τουρκικά!

«Το Αγαθονήσι είναι δικό μας, οι Αρκοί είναι δικοί μας, το Φαρμακονήσι δικό μας. Η Ψέριμος μας δική μας, η Λέβιθα δική μας, η Κίναρος δική μας, οι νησίδες Λιάδι δικές μας, η Σύρνα δική μας, τα τρία νησιά δικά μας, η Αστακίδα δική μας. Οι Οινούσσες μας ανήκουν, η νήσος Πάσα δική μας, η Θύμαινα δική μας και η νησίδα Γαβάθα δική μας. Αυτά είναι δικά μας και είναι καθορισμένο με τις συνθήκες. Δεν υπάρχει αμφιβολία σε ποιον ανήκουν».




Μετά το πολεμικό σάλπισμα των προηγούμενων ημερών με απειλές κατά της Ελλάδας, τα πολεμικά τύμπανα, τα οποία καλούσαν το τουρκικό πολεμικό ναυτικό να επέμβει στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και τις κατηγορίες για σφαγές Τούρκων από Έλληνες, τα κατευθυνόμενα από την Άγκυρα ΜΜΕ αραδιάζουν χάρτες και λίστες με τα νησιά του Αιγαίου που θεωρούν «δικά τους».




Ασχολούνται ωστόσο και με τα εξοπλιστικά της χώρας μας, από την οποία λένε ότι απειλούνται, θέλοντας να στηρίξουν το αφήγημα της αποστρατιωτικοποίησης. Στρατιωτικός αναλυτής έκανε λόγο για «υπεροχή της Ελλάδας στο Αιγαίο» λόγω των Rafale και των Belharra:

«H Ελλάδα πήρε τα Rafale, ο Μητσοτάκης πήγε κατήγγειλε την Τουρκία για να μην δοθούν τα F-16 αλλά η Ελλάδα θα πάρει F-35, θα εξοπλίσουν τα Rafale με τους πυραύλους Meteor και με τα ραντάρ τους θα αποκτήσουν υπεροχή, αγοράζουν και τις φρεγάτες Belharra. Όλο το κόστος ξεπερνά τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, έχουν και τα υποβρύχια Type 214. Με αυτά θα αποκτήσουν υπεροχή στο Αιγαίο και στους αιθέρες», είπε χαρακτηριστικά ο Αμπντουλάχ Αγάρ στο CNN Turk.




Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This