Η Τουρκία θα παίρνει με έκπτωση τα ουκρανικά σιτηρά

Πιάνουν τόπο οι προσπάθειες της Άγκυρας να μεσολαβήσει μεταξύ Μόσχας και Κιέβου για τις ασφαλείς εξαγωγές σιτηρών

Must Read

Τα κέρδη της εμπλοκής της Τουρκίας στην υπόθεση της εξαγωγής των σιτηρών από την Ουκρανία, αρχίζουν να φαίνονται. Το Κίεβο συμφώνησε να πουλήσει σιτηρά στην Άγκυρα με έκπτωση 25%, σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό Γεωργίας και Δασών, Βαχίτ Κιρίστσι, την ώρα που οι προειδοποιήσεις για παγκόσμια επισιτιστική κρίση ολοένα και αυξάνονται.

Η Άγκυρα συντονίζεται στενά με τη Μόσχα και το Κίεβο για την επίτευξη συμφωνίας για την επανέναρξη των αποστολών ουκρανικών γεωργικών προϊόντων από την Οδησσό, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας στη Μαύρη Θάλασσα.

Το σχέδιο, που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη, αναμένεται να ανοίξει έναν ασφαλή ναυτιλιακό διάδρομο εν μέσω της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας, για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης.

Ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ είπε χθες ότι τα τέσσερα μέρη επεξεργάζονταν ένα σχέδιο για την εκκαθάριση ναρκών που επιπλέουν στις ακτές της Οδησσού και αλλού κατά μήκος των ακτών της Ουκρανίας, καθώς και για τη διαφύλαξη του ναυτιλιακού διαδρόμου.

Η Άγκυρα φέρεται να έχει προσφέρει στρατιωτική βοήθεια για τον καθαρισμό ναρκών στα ανοικτά των ακτών της Οδησσού και τη συνοδεία πλοίων με σιτηρά, ενώ το Κίεβο έχει εκφράσει ανησυχίες ότι η απομάκρυνση των αμυντικών μηχανισμών θα μπορούσε να αφήσει το λιμάνι ανοιχτό στις ρωσικές επιθέσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This