ΗΠΑ: Άνδρας της ασφάλειας του Μπάιντεν χαστούκισε διαδηλώτρια για τις αμβλώσεις

Must Read

Διχασμός και προβληματισμός συνθέτουν το σκηνικό στις ΗΠΑ σχετικά με την απόφαση για απαγόρευση ή μη των αμβλώσεων.

Και ενώ το κλίμα είναι ήδη τεταμένο, μία κοπέλα προσπάθησε να διαμαρτυρηθεί την ώρα που περνούσε η αυτοκινητοπομπή του Τζο Μπάιντεν στο Λος Άντζελες. Η διαδηλώτρια με τον τηλεβόα φώναζε συνθήματα κατά της απαγόρευσης των αμβλώσεων, αλλά τελικά ακινητοποιήθηκε από έναν άντρα της ασφάλειας του προέδρου, ο οποίος την χαστούκισε.

Συγκεκριμένα, ο άνδρας της ασφάλειας άρπαξε την κοπέλα, την πήγε βίαια στην άκρη του δρόμου και την καθήλωσε στο έδαφος. Τότε της έδωσε ένα χαστούκι αλλά εκείνη αντιστάθηκε. Αμέσως μαζεύτηκε κόσμος, έφτασαν κι άλλοι αστυνομικοί και η πάλη μεταξύ των δύο συνεχίστηκε. Περαστικοί υπερασπίστηκαν την διαδηλώτρια και τελικά χρειάστηκαν άλλοι δύο άντρες για να της περάσουν χειροπέδες.

Η απαγόρευση των αμβλώσεων δε θα σταματήσει τις αμβλώσεις, μόνο τις ασφαλείς. Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ίσως ψηφίσει για την ανατροπή της εγγυημένης εθνικής προστασίας των δικαιωμάτων άμβλωσης. Πριν από λίγες μέρες διέρρευσε ένα προσχέδιο που έδειχνε πως το Ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας Ανώτατο Δικαστήριο θα ανατρέψει την απόφαση στην υπόθεση – ορόσημο Ρο κατά Γουέιντ του 1973 και τη συνακόλουθη συνταγματική προστασία του δικαιώματος στην άμβλωση στις ΗΠΑ.

Αυτό θα επιτρέψει σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ να αποφασίσει αυτόνομα εάν θα περιορίσει ή θα απαγορεύσει την άμβλωση. Εάν η απαγόρευση τεθεί σε ισχύ, εκτιμάται ότι ο ετήσιος αριθμός θανάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω μη ασφαλών αμβλώσεων θα αυξηθεί κατά 21%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This