Το 2019 ο Ερντογάν κορόιδευε τις ανησυχίες για την τουρκική οικονομία…

Μέσα σε όλα (δεν) έπεσε ο «σουλτάνος»!

Must Read

Εν μέσω της ιστορικής βουτιάς της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου και ενός ασταμάτητου πληθωρισμού, ένα βίντεο από το 2019 που δείχνει τον Ταγίπ Ερντογάν να κοροϊδεύει τους πολίτες για τις ανησυχίες τους ότι η λίρα θα αποδυναμωθεί και ο πληθωρισμός θα ξεπεράσει το 30%, έχει γίνει viral στα social media.

Στο βίντεο, ο Ερντογάν καταχειροκροτούμενος, έλεγε στους βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP):

«Σύμφωνα με αυτούς [τους ανθρώπους που επικρίνουν την κυβέρνηση], το δολάριο θα είναι στο 10 έναντι της λίρας, ο πληθωρισμός θα ξεπεράσει το 30%, οι τράπεζες θα κλονιστούν, η οικονομία μας θα χρεοκοπήσει. Τι συνέβη; Έγινε κάτι από αυτά;»

Σε λιγότερο από τρία χρόνια μετά από αυτές τις… εύστοχες παρατηρήσεις του Τούρκου Προέδρου, η λίρα σημείωσε διαδοχικά αρνητικά ρεκόρ έναντι του δολαρίου, και διαπραγματευόταν με συναλλαγματική ισοτιμία πάνω από 17 στις 10 Ιουνίου.

Η Τουρκία ανέφερε επίσημο ετήσιο ποσοστό πληθωρισμού 73,5% τον Μάιο, αλλά ο ανεξάρτητος όμιλος πληθωρισμού ENAG ανέβασε το ποσοστό στο 160,76%!

Τα καθαρά συναλλαγματικά αποθέματα της Κεντρικής Τράπεζας, από την άλλη πλευρά, είναι αρνητικά όταν προσαρμόζονται για συναλλαγές «swap» με εγχώριες τράπεζες.

Τα… Erdonomics σε όλο τους το μεγαλείο!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This