Η Ρωσία θα εξάγει γεωργικά προϊόντα μόνο σε «φιλικές χώρες»

Μαντέψτε ποια χώρα δεν είναι στη ρωσική λίστα

Must Read

Ο Ρώσος υπουργός Γεωργίας Ντμίτρι Πατρούσεφ σήμερα ότι η συγκομιδή σιτηρών της χώρας θα μπορούσε να φτάσει τους 130 εκατομμύρια τόνους φέτος, κάτι που θα ήταν αρκετό για να καλύψει τόσο τις εγχώριες ανάγκες, όσο και να διασφαλίσει το εξαγωγικό δυναμικό.

Μιλώντας στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF), επεσήμανε πολλές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων σπασμένων αλυσίδων εφοδιασμού και δυσκολιών με τους οικονομικούς υπολογισμούς.

Ο Πατρούσεφ είπε ότι η Ρωσία πρέπει να ξεπεράσει αυτά τα εμπόδια για να παρέχει τρόφιμα στις χώρες που το χρειάζονται περισσότερο. «Τα [αγροτικά] μας προϊόντα θα είναι σε ξένες αγορές, αλλά μόνο σε εκείνες τις χώρες που είναι φιλικές προς εμάς, που δεν μας δημιουργούν εμπόδια και δυσκολίες», είπε στους δημοσιογράφους.

Η κρίση των σιτηρών γίνεται αισθητή σε όλο τον κόσμο καθώς οι τιμές του σιταριού έχουν εκτιναχθεί σε υψηλά ρεκόρ τους τελευταίους δύο μήνες.

Η παγκόσμια αγορά τροφίμων, που έχει ήδη επηρεαστεί από τις καιρικές συνθήκες και τον Covid, δέχτηκε άλλο ένα πλήγμα λόγω της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας και των δυτικών κυρώσεων στη Μόσχα. Αυτό έχει πυροδοτήσει φόβους για παγκόσμια επισιτιστική ανασφάλεια και πείνα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This