Προς ελληνοτουρκική «σύγκρουση» στη Σύνοδο της Μαδρίτης

Με άγριες διαθέσεις πάει ο Ερντογάν στη συνάντηση των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ

Must Read

Παρότι στην ατζέντα δεν υπάρχουν θέματα που έχουν άμεση σχέση με τη χώρα μας, εντούτοις η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, στις 29 και 30 Ιουνίου, αποκτά έντονο ενδιαφέρον για τα εθνικά μας θέματα, μετά τις πληροφορίες από την Τουρκία ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα θέσει θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών στο Αιγαίο.

Η κυβέρνηση δεν θα ήθελε να μπει σε σύγκρουση με την Τουρκία σε μια τόσο κρίσιμη για τη συμμαχία σύνοδο, ωστόσο αν ο Ταγίπ Ερντογάν επιλέξει να μεταφέρει στη σύνοδο τις παράνομες και ανυπόστατες διεκδικήσεις του στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως είναι η αποστρατιωτικοποίηση, τότε οι απαντήσεις που θα λάβει θα είναι αυστηρές και κατάλληλες, όπως είπε ο πρωθυπουργός την Παρασκευή από τις Βρυξέλλες.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν προετοιμαστεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, πρόθεση του Τούρκου προέδρου είναι να καταγγείλει την Ελλάδα για παραβιάσεις διεθνών συνθηκών αναφορικά με τα νησιά του Αιγαίου και τις Φινλανδία και Σουηδία για υποστήριξη της «τρομοκρατίας». Το ενδεχόμενο η σύνοδος να εξελιχθεί σε ελληνοτουρκική «σύγκρουση» με ευθύνη του Ταγίπ Ερντογάν και με την ανοχή των συμμάχων, που κάνουν «πλάτες» στην Τουρκία, ενισχύεται κι από την αποκάλυψη του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Βαληνάκη ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στην προχθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τού ζήτησε «να μην αντιδράσει όταν ο Ερντογάν μάς επιτεθεί στο ΝΑΤΟ»!

Οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ δουλεύουν προς όφελος της Τουρκίας

Όπως υπογραμμίζει, οι Βρετανοί ήδη ήραν το εμπάργκο όπλων τους προς την Τουρκία και είναι έτοιμοι όχι μόνο να τους δώσουν Eurofighter, αλλά και να «πουλήσουν» την Κύπρο. Όσα υποστηρίζει ο κ. Βαληνάκης αποδεικνύουν ότι οι σύμμαχοι της χώρας μας στο ΝΑΤΟ δουλεύουν προς όφελος της Τουρκίας και μόνο τυχαία δεν είναι η πλήρης κάλυψη που της προσφέρει όσον αφορά τις προκλητικές ενέργειές της εις βάρος της χώρας μας ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Στόλτενμπεργκ.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα αυτό το κλίμα είχε μεταφέρει στη Βουλή και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, λέγοντας ότι «δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, διότι, αυτή την εποχή, οι σύμμαχοι, είτε μας αρέσει είτε όχι, θέλουν να εξασφαλίσουν ότι η Τουρκία παραμένει προσδεδεμένη στο άρμα του ΝΑΤΟ».

Στο μεταξύ, η Ισπανία ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες ότι και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συμμετάσχει στη σύνοδο. «Για την Ουκρανία θα γίνει ειδική σύνοδος στο πλαίσιο των εργασιών αυτής της Συνόδου Κορυφής, και ο πρόεδρος Ζελένσκι της Ουκρανίας θα είναι παρών σε αυτή τη συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης», δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Αλβάρες.

Επίσης, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, όπως έχει πει, αναμένει η σύνοδος να αποφασίσει μέτρα που θα βοηθήσουν στην αναβάθμιση του στρατιωτικού εξοπλισμού της Ουκρανίας.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This