Δεν άρεσε στην τουρκική Sozcu η Μαδρίτη: «Ο Ερντογάν κατάπιε όλα τα λόγια που έλεγε εδώ και μήνες…»

Από κοντά και το CHP: «Δεν πρέπει να απορήσουμε αν τον επόμενο μήνα ο ίδιος ο Ερντογάν γίνει κουμπάρος σε γαμήλια τελετή του Μητσοτάκη»

Must Read

Παρότι η Τουρκία ήταν η μεγάλη κερδισμένη της Συνόδου Κορυφής του NATO στη Μαδρίτη, με τον Ταγίπ Ερντογάν να παίρνει όλα όσα ήθελε για να άρει το βέτο στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας, υπήρξαν φωνές στη χώρα του που τον επέκριναν σφοδρά.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Οζγκούρ Οζέλ μάλιστα, έκανε αναφορά και στον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  δήλωνε ‘για μένα πλέον δεν υπάρχει ο Μητσοτάκης’, ‘δεν θα ξανασυναντηθώ με τον Μητσοτάκη’, αν όμως κρίνουμε από τις απότομες αλλαγές του, τις ‘αναστροφές’ τις οποίες κάνει, τότε δεν πρέπει να απορήσουμε αν τον επόμενο μήνα ο ίδιος ο Ερντογάν γίνει κουμπάρος σε γαμήλια τελετή του Μητσοτάκη. Εκεί που φτάσαμε δεν έχει καμία αξία η κάθε κουβέντα που λέει!».

Με τη σειρά της, η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Sozcu και ο αρθρογράφος Soner Yalcin, σε κείμενό του με τίτλο «τι αγόρασες φίλε», ασκεί επίσης κριτική στα όσα είπε και τα όσα δεν είπε ο Τούρκος Πρόεδρος στη Μαδρίτη.

Γράφει χαρακτηριστικά:

«Στην χώρα μας; Είναι εύκολο να υποτιμήσεις την αλήθεια και να κάνεις τις μάζες να πιστέψουν το ψέμα… Στην χώρα μας; Στα αντικειμενικά δεδομένα, δεν επιδιώκεται ορθολογική προσέγγιση… Στην χώρα μας; Αυτός που διαστρεβλώνει και υπερβάλλει συνεχώς θεωρείται «δικαιωμένος»… Για μήνες, το ΑΚΡ/Ερντογάν έχει πει χίλιες λέξεις εναντιούμενος στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Και παρόλα αυτά …

Γρήγορα, το μεγάλο πρόβλημα λύθηκε σε δύο ώρες! Ο Ερντογάν κατάπιε όλα τα λόγια που έλεγε εδώ και μήνες. Υπέγραψε ότι η Τουρκία θα υποστηρίξει την αίτηση των δύο αυτών χωρών για ένταξη στο ΝΑΤΟ … Το ψέμα έχει αρχίσει να πλασάρεται βάζοντάς το στο καλούπι της αλήθειας. Αυτές οι δύο χώρες θα δείξουν αλληλεγγύη με την Τουρκία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Μπλα… Μπλα… Ψεύτης. Γεγονός: Το ΝΑΤΟ ήδη παραδέχεται ότι το PKK είναι τρομοκρατική οργάνωση. Όταν η Σουηδία και η Φινλανδία γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ, θα το αποδεχτούν αυτόματα. Ομοίως: Η Σουηδία, μέλος της ΕΕ, παραδέχεται ήδη ότι το PKK είναι τρομοκρατική οργάνωση. Πώς κερδίζει η Τουρκία βάζοντας τη δήλωσή της στο κείμενο της συμφωνίας;

Τα κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης γράφουν: Η Φινλανδία και η Σουηδία έχουν δεσμευτεί ότι δεν θα υποστηρίξουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις PKK, PYD, YPG και FETO. Ψέμα. Το κείμενο της συμφωνίας αναφέρει: – «Η Φινλανδία και η Σουηδία δεν θα υποστηρίξουν το PYD/YPG και την οργάνωση που ορίζεται ως FETO στην Τουρκία». Δεν υπάρχει λέξη «τρομοκρατία» σε αυτή την πρόταση. Αυτές οι δύο χώρες δεν αποδέχονται ότι τις βλέπουν ως τρομοκρατικές οργανώσεις. Δείτε τον ορισμό που έγινε για το FETO: -‘Η οργάνωση που ορίζεται ως FETO στην Τουρκία!’

Εκτός από αυτή τη συμφωνία, πρέπει να υπάρχει ένα εμπιστευτικό κείμενο συμφωνίας που δεν γνωρίζουμε. Πώς μπορούν να ταπεινώσουν τον εαυτό τους και τη χώρα μας σε τέτοιο βαθμό; Τι υποσχέθηκαν; Τι διαπραγματεύονταν εδώ και μήνες στα παρασκήνια; Ποιος ήταν ο πραγματικός σκοπός της πώλησης όλης αυτής της φασαρίας; Ο Ερντογάν κατάπιε τα λόγια του που επαναλάμβανε εδώ και μήνες και υπέγραψε σε δύο ώρες, σε βάρος του να βάλει εναντίον του Ρωσία και Κίνα. Ναι, τι δεν γράφει αυτό το μνημόνιο;

… Τι υποσχέθηκαν και στήριξαν στον Ερντογάν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη;

… Μην μας κάνετε να γελάμε, ότι η Σουηδία και η Φινλανδία θα πολεμήσουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις και θα συνεργαστούν με την Τουρκία. Τι συμφωνία κάνατε, αυτό είναι το πραγματικό ζήτημα! Τι αγόρασε στην πραγματικότητα ο πραγματιστής Ερντογάν; Υποσχέθηκαν στον Ερντογάν πλήρη υποστήριξη για την υποψηφιότητά του για τις εκλογές του 2023; Τι αγόρασες που κατάπιες όλες τις λέξεις;»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This