Διεθνής ταραξίας: Η Τουρκία αρνήθηκε ξανά επιθεώρηση σε πλοίο με προορισμό τη Λιβύη!

Η λέξη «όπλα» μάλλον απαντά στο ερώτημα «γιατί;»

Must Read

Οι μυστικές αποστολές όπλων στη Λιβύη συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς από την Τουρκία, η οποία παραβιάζει όλα τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και συνεχίζει να πυροδοτεί  έναν πόλεμο που έχει φέρει μόνο δυστυχία στον λαό της αφρικανικής χώρας.

Η EuNavFor Med–Irini, η αεροπορική και ναυτική επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον έλεγχο του εμπάργο των όπλων που έχει επιβληθεί, δήλωσε πως η Τουρκία αρνήθηκε ξανά τη συγκατάθεσή της για επιβίβαση και επιθεώρηση στο MV Parpali υπό τουρκική σημαία, με προορισμό το λιμάνι Μισράτα της Λιβύης.

Είναι η όγδοη φορά που η Τουρκία αρνείται να συναινέσει στην επιβίβαση και επιθεώρηση (νηοψία) ύποπτων πλοίων.

Αναφέρει χαρακτηριστικά η στρατιωτική επιχείρηση Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας:

«Λυπούμαστε για την άρνηση από την Τουρκία του αιτήματος της EUNAVFOR MED IRINI να επιθεωρήσει ένα άλλο πλοίο, το MV Parpali, σύμφωνα με το ψήφισμα του ΟΗΕ για το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη. Όλα τα μέλη του ΟΗΕ καλούνται να συνεργαστούν με τις επιθεωρήσεις».

Το σκάφος είχε αναχωρήσει από το Ambarli (στις βόρειες ακτές της θάλασσας του Μαρμαρά) με νοτιοδυτική κατεύθυνση με κατεύθυνση τη Μισράτα (στη βορειοδυτική Λιβύη).

Το MV Parpali είναι ένα πλοίο εμπορευματοκιβωτίων που ναυπηγήθηκε το 1998 και πλέει υπό σημαία Τουρκίας.

*φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This