Ο Ζελένσκι ευχαριστεί τον Ερντογάν για την υποστήριξη στο ζήτημα των ουκρανικών σιτηρών

Τον... δικό μας ηγέτη τον έχει ευχαριστήσει ποτέ για τίποτα ο Ουκρανός;

Must Read

Μες στα… μέλια για τον Ταγίπ Ερντογάν, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς για μια ακόμη φορά έσπευσε να τον ευχαριστήσει για την υποστήριξη της Τουρκίας, αυτή τη φορά για το θέμα των -μπλοκαρισμένων από τη Ρωσία– ουκρανικών σιτηρών.

Ειδικότερα, ο Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι είχε συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογό του για την ανάγκη άρσης του αποκλεισμού των ουκρανικών λιμανιών και τη συνέχιση της εξαγωγής σιτηρών. «Εκτιμούμε την (τουρκική) υποστήριξη. Συζητήσαμε τη σπουδαιότητα της άρσης του αποκλεισμού (ουκρανικών) λιμανιών και τη συνέχιση της εξαγωγής σιτηρών», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter, υπογραμμίζοντας, επίσης, πως πρέπει να εμποδίσουν την αρπαγή των ουκρανικών σιτηρών από τις ρωσικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την τουρκική προεδρία έγινε γνωστό ότι ο Ερντογάν τόνισε πως η Άγκυρα συνεχίζει τις προσπάθειες στο πλαίσιο του σχεδίου που εκπονήθηκε από τον ΟΗΕ για τη μεταφορά των σιτηρών από την Ουκρανία στην παγκόσμια αγορά, μέσω «ασφαλών διαδρόμων» στη Μαύρη Θάλασσα. Κατά τη συνομιλία τους, ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Ουκρανό ομόλογό του ότι η Άγκυρα πιστεύει πως είναι εφικτή η εξεύρεση διπλωματικής λύσης για τον τερματισμό του πολέμου, σημειώνοντας πως ο ίδιος θα κάνει κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή.

Επικοινωνία Ερντογάν και με Πούτιν

Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι ο Ερντογάν είχε επικοινωνία και με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον οποίο συζήτησε τον καθορισμό «ασφαλών διαδρόμων» στη Μαύρη Θάλασσα για τις εξαγωγές σιτηρών.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Ερντογάν τόνισε στον Πούτιν τη σημασία της επέκτασης του διασυνοριακού μηχανισμού στη Συρία και δήλωσε ότι είναι καιρός να αναληφθεί δράση για το σχέδιο των Ηνωμένων Εθνών για τη δημιουργία «ασφαλών διαδρόμων» για τις εξαγωγές σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα.

Επαναλαμβάνοντας ότι ο πόλεμος μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας θα πρέπει να τερματιστεί με μια διαρκή και δίκαιη ειρήνη μέσω διαπραγματεύσεων, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε είδους συμβολή για την αναζωογόνηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας, όπως έχει κάνει μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This