Χαμός στην Οδησσό: Πυραυλικό χτύπημα μια ημέρα μετά τη συμφωνία για την εξαγωγή σιτηρών

Η Ουκρανία και η Δύση κατηγορούν τη Ρωσία

Must Read

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν σήμερα υποδομή που σχετίζεται με την εξαγωγή των σιτηρών στο λιμάνι της Οδησσού, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας Γιούρι Ιγκνάτ.

«Το λιμάνι της Οδησσού βομβαρδίσθηκε, ιδιαίτερα το σημείο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία εξαγωγής των σιτηρών. Καταρρίψαμε δύο πυραύλους και δύο άλλοι πύραυλοι έπληξαν λιμενική υποδομή, όπου προφανώς υπήρχαν σιτηρά», πρόσθεσε.

«Ο εχθρός επετέθη κατά του εμπορικού λιμανιού της Οδησσού με πυραύλους Cruise Kalibr. Δύο πύραυλοι καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις της αντιαεροπορικής άμυνας. Δύο έπληξαν υποδομές στο λιμάνι», διευκρίνισε η ουκρανική Επιχειρησιακή Διοίκηση του Νότιου Τομέα στο Telegram.

https://twitter.com/LaActualite/status/1550837066078081025

Νωρίτερα, ο Ουκρανός υπουργός Υποδομών Ολεξάντρ Κουμπράκοφ δήλωσε ότι η Ουκρανία συνεχίζει να ετοιμάζεται για να επαναλάβει τις εξαγωγές σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας παρά την ρωσική πυραυλική επίθεση κατά του λιμανιού της Οδησσού σήμερα, μία ημέρα μετά τη υπογραφή των συμφωνιών της Κωνσταντινούπολης.

«Συνεχίζουμε τις τεχνικές προετοιμασίες για την έναρξη των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων από τα λιμάνια μας», έγραψε ο Ολεξάντρ Κουμπράκοφ στο Facebook.

Ζελένσκι: «Η Μόσχα θα βρει τρόπους για να μην εφαρμοσθεί η συμφωνία της Κωνσταντινούπολης»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η σημερινή ρωσική πυραυλική επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού έδειξε ότι η Μόσχα θα βρει τρόπους για να μην εφαρμοσθεί η συμφωνία για την εξαγωγή των σιτηρών που επιτεύχθηκε με τα Ηνωμένα Έθνη, την Τουρκία και την Ουκρανία.

«Αυτό δεν αποδεικνύει παρά ένα πράγμα: ό,τι και να λέει και να υπόσχεται η Ρωσία, θα βρει τρόπους για να μην το εφαρμόσει», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα που αναρτήθηκε στο Telegram.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This