Έσπασαν όλα τα κοντέρ: Οι Αρχές της Ονδούρας κατάσχεσαν πάνω από 1,6 εκατ. δενδρύλλια κόκας!

Ένα βαρύτατο πλήγμα στις εγκληματικές οργανώσεις που διακινούν ναρκωτικά στη χώρα

Must Read

Μια τεράστια νίκη στη μάχη κατά των ναρκωτικών πέτυχαν οι Αρχές της Ονδούρας, καθώς χθες Δευτέρα προχώρησαν στην κατάσχεση 1,6 εκατ. και πλέον δενδρύλλια κόκας, από τα φύλλα των οποίων, ως γνωστόν(…) παράγεται η κοκαΐνη!

Πρόκειται «για ιστορική κατάσχεση», με την οποία «καταφέραμε βαρύ πλήγμα στις οργανώσεις κακοποιών που διακινούν ναρκωτικά», συνόψισε ο εκπρόσωπος των ένοπλων δυνάμεων, υπολοχαγός Χοσέ Κοέγιο, αναφερόμενος στην μεγαλύτερη κατάσχεση που έχει γίνει ποτέ στην Ιστορία της μικρής αυτής χώρας της κεντρικής Αμερικής. Αξιωματούχοι εξήγησαν ότι όλα αυτά τα φυτά εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια τριήμερης επιχείρησης, η οποία διεξήχθη από την περασμένη Παρασκευή έως και την Κυριακή, σε τομείς τεσσάρων φυτειών σε ορεινές περιοχές της παραθαλάσσιας επαρχίας Κολόν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συγκεκριμένη κατάσχεση αύξησε στα 2,62 εκατομμύρια τη συνολική ποσότητα των δενδρυλλίων που έχουν πέσει στα χέρια των αρχών φέτος, θεαματικά υψηλότερη από τα -μόλις- 424.900 που είχαν εντοπιστεί το 2020 και τα 531.826 το 2021, σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές των δυνάμεων ασφαλείας. «Όλη η δομή ασφάλειας και άμυνας της χώρας εργάζεται για να αποτραπεί ο κίνδυνος να μετατραπούμε σε χώρα παραγωγής κοκαΐνης», διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Άμυνας, συνταγματάρχης Ελίας Μελγάρ, στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από την κυβέρνηση.

Για πάνω από δύο δεκαετίες, η Ονδούρα θεωρείτο κράτος από το οποίο απλά διερχόταν κοκαΐνη από τη νότια Αμερική προς το Μεξικό και τις ΗΠΑ, τη χώρα όπου καταναλώνεται η μεγαλύτερη ποσότητα αυτού του ναρκωτικού στον κόσμο. Τον Απρίλιο, ο πρώην πρόεδρος της Ονδούρας Χουάν Ορλάντο Ερνάντες εκδόθηκε στις ΗΠΑ προκειμένου να προσαχθεί σε δίκη για διακίνηση ναρκωτικών.

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This