Κύπρος: Ανοίγει εκ νέου το σκάνδαλο των υποκλοπών

Must Read

Οταν το 2018 έγινε γνωστή στην Κύπρο η ιστορία γύρω από ένα «ύποπτο μαύρο βαν», στη Λευκωσία πήραν φωτιά τα σενάρια για το τι δουλειά είχε στο νησί, καθώς και ποιους και για τίνων ή για ποιον σκοπό ακριβώς έκανε παρακολουθήσεις. Ο κόμπος όμως και στη Λευκωσία έφτασε πλέον στο χτένι και, με αφορμή τις ηχηρές αποκαλύψεις στη μητέρα Ελλάδα, το θέμα ανοίγει ξανά.

Η εξεταστική επιτροπή της Ευρωβουλής, που συστάθηκε τον περασμένο Μάρτιο για να θέσει υπό το μικροσκόπιο το Pegasus και άλλα παρεμφερή συστήματα παρακολούθησης, θα συνέλθει στις 30 Αυγούστου με την προσδοκία να έλθουν στο φως νέα στοιχεία στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων που απασχολεί την Ευρωπαϊκή Ενωση και σχετίζεται ευθέως με την Κύπρο.

Σύμφωνα με τον συμβατικό προγραμματισμό, η ακροαματική διαδικασία θα έχει ως αντικείμενο τα ακόλουθα ζητήματα:

  • Λογισμικά παρακολούθησης που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον πολιτών.
  • Λογισμικά παρακολούθησης, θύματα και διορθωτικά μέτρα.

Μεταξύ άλλων, θα κληθεί να καταθέσει την εμπειρία του ο Ελλαδίτης δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης. Η παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου μέσω του λογισμικού Predator αποτέλεσε την αφετηρία για τις αποκαλύψεις στον ελλαδικό χώρο για τις παράνομες παρακολουθήσεις, προτού μεσολαβήσει η ΑΔΑΕ, που επιβεβαίωσε τις παρακολουθήσεις του προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ.-ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, και ανοίξει για τα καλά ο ασκός του Αιόλου…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This