Αισχρή παρέμβαση της Ούρσουλα στις ιταλικές εκλογές

«Αηδιαστικά» χαρακτήρισε τα λόγια της ο Ματέο Σαλβίνι

Must Read

Οι δημοσκοπήσεις στην Ιταλία, που δείχνουν τη Τζόρτζια Μελόνι και το κόμμα της Αδέλφια της Ιταλίας να προηγούνται στις δημοσκοπήσεις, ενώ αν στο ποσοστό της προστεθούν τα ποσοστά της Λέγκας του Ματέο Σαλβίνι και του Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με τα οποία έχει συμμαχήσει, σχηματίζει κυβέρνηση, έχουν θορυβήσει τις Βρυξέλλες.

Σε μια άνευ προηγουμένου επέμβαση, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ουσιαστικά απείλησε τους Ιταλούς πολίτες για την επιλογή τους να ψηφίζουν το κόμμα της Μελόνι, αναφέροντας σε ομιλία της στο πανεπιστήμιο Πρίνστον:

«Θα δούμε το αποτέλεσμα των εκλογών, τις είχαμε και στη Σουηδία. Η προσέγγισή μου είναι ότι οποιαδήποτε δημοκρατική κυβέρνηση θέλει να συνεργαστεί μαζί μας, δουλεύουμε μαζί. Είναι ενδιαφέρον να βλέπεις τη δυναμική στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: δεν είσαι απλώς ένα κράτος μέλος που λέει “θέλω αυτό, θέλω εκείνο”, αλλά είσαι στο Συμβούλιο και το συνειδητοποιείς “ω Θεέ μου, το μέλλον μου και η ευημερία μου εξαρτώνται επίσης από αυτό όλων των άλλων 26”. Αυτή είναι η ομορφιά της δημοκρατίας: είμαστε λίγο αργοί, μιλάμε πολύ. Θα δούμε. Αν τα πράγματα πάνε προς τη δύσκολη κατεύθυνση, όπως στην Ουγγαρία και την Πολωνία, έχουμε εργαλεία. Και οι άνθρωποι, στους οποίους οι κυβερνήσεις πρέπει να λογοδοτούν, παίζουν σημαντικό ρόλο»!

Άμεση ήταν η αντίδραση Σαλβίνι, που χαρακτήρισε τα λόγια της προέδρου της Κομισιόν «αηδιαστικά», μιλώντας στο ραδιόφωνο Radio Capital: «Αυτά τα λόγια της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι αηδιαστικά. Τι σημαίνει αν τα πράγματα πάνε σε δύσκολη κατεύθυνση; Αν η αριστερά δεν κερδίσει; Αυτή η κυρία εκπροσωπεί όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. Αντί για αυτά, σκεφτείτε να βάλετε ένα ανώτατο όριο στην τιμή του φυσικού αερίου». 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This