Ζαχάροβα για το σαμποτάζ στον αγωγό Nord Stream: Για να αποκλείουν τη Ρωσία από την έρευνα, κάτι κρύβουν

«Τα σκόπιμα εμπόδια στις έρευνες που δημιουργεί η Δύση είναι ύποπτα»

Must Read

Την ώρα που οι σουηδικές αρχές ανακοινώνουν ότι η επιθεώρηση σε δύο από τις διαρροές στους αγωγούς Nord Stream ενισχύει τις υποψίες όλων ότι επρόκειτο για πράξεις δολιοφθοράς, η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, χαρακτηρίζει «αδιανόητη» τη διεξαγωγή των εν λόγω ερευνών χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας.

«Η έρευνα για τα “περιστατικά” στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2 δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς το να μην επιτρέψεις στον ιδιοκτήτη να συμμετάσχει στην έρευνα σημαίνει ότι κάτι έχεις να κρύψεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ρωσίδα αξιωματούχος.

https://twitter.com/AZgeopolitics/status/1577960677381120003

«Τα σκόπιμα εμπόδια στις έρευνες που δημιουργεί η Δύση είναι ύποπτα» υποστήριξε η Ζαχάροβα, αφήνοντας εκ νέου να εννοηθεί ότι πίσω από τα σαμποτάζ στους αγωγούς βρίσκονται οι ΗΠΑ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποφασίσει εάν υποστηρίζει τις διαπραγματεύσεις ή τη «νίκη στο πεδίο της μάχης», πρόσθεσε, σχολιάζοντας την πρόταση της Αυστρίας για συνομιλίες για το ουκρανικό.

Υπαινιγμούς ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών είχε αφήσει και χθες Τετάρτη, αναφέροντας στο κανάλι της στο Telegram πως «οι χώρες της Ε.Ε. θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την αλήθεια και να παραδεχτούν ότι προδόθηκαν από τους συμμάχους τους στα περιστατικά των Nord Stream». Επέστησε δε την προσοχή στη δήλωση του Ρώσου αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Αλεξάντερ Νόβακ, ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να προμηθεύσει φυσικό αέριο μέσω της άθικτης γραμμής του αγωγού Nord Stream 2.

Σε ανάλογη ανακοίνωση είχε προβεί η Gazprom, ενώ λίγες ημέρες μετά ο ενεργειακός ρωσικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι ξαναρχίζει η ροή αερίου προς την Ιταλία. «Θα τολμήσει κάποιος να πει μετά απ’ αυτό ότι η χώρα μας βρίσκεται πίσω από την πράξη δολιοφθοράς; Συμφωνώ ότι όντως είναι πολύ δύσκολο να συνειδητοποιήσουν την αλήθεια. Κάποτε όμως οι χώρες της Ε.Ε. θα πρέπει να το κάνουν αυτό, και να παραδεχτούν ότι προδόθηκαν από τους συμμάχους τους», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ζαχάροβα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This