Πούτιν και Ερντογάν συζήτησαν για τα «πάντα», εκτός από τον πόλεμο στην Ουκρανία!

Σύμμαχος του ΝΑΤΟ η Τουρκία, αλλά μια χαρά συμφωνίες κλείνει με τη Ρωσία...

Must Read

Στην Αστάνα, πρωτεύουσα του Καζακστάν, συναντήθηκαν σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ταγίπ Ερντογάν και, σύμφωνα με δηλώσεις του Ντμίτρι Πεσκόφ, οι δυο ηγέτες συζήτησαν για πολλά και σημαντικά θέματα, αποφεύγοντας, ωστόσο, να κουβεντιάζουν για την επίλυση της διένεξης στην Ουκρανία.

«Το θέμα της ρωσο–ουκρανικής διευθέτησης δεν συζητήθηκε», μετέδωσε συγκεκριμένα το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου. Ο Πεσκόφ δήλωσε, επίσης, πάντα σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο, πως ο αγωγός φυσικού αερίου TurkStream δεν μπορεί να αντικαταστήσει τους αγωγούς Nord Stream, που έχουν υποστεί ζημιές από εκρήξεις τον περασμένο μήνα, καθώς «έχουν διαφορετικές δυναμικότητες».

Όπως αναφέρει, πάντως, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πούτιν είπε στον Ερντογάν ότι η Τουρκία είναι η καλύτερη διαδρομή για να ανακατευθυνθεί ο εφοδιασμός με φυσικό αέριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά τις ζημίες που υπέστη ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream, παρά τις αυξανόμενες προσπάθειες της Ε.Ε. να απεξαρτηθεί από την ρωσική ενέργεια.

https://twitter.com/AZgeopolitics/status/1580509987670872064

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή τους, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στον πυρηνικό σταθμό Ακούγιου, λέγοντας ότι «το άνοιγμα της πρώτης τουρμπίνας του Ακούγιου το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους θα στείλει έναν διαφορετικό ήχο στον κόσμο». Πρόσθεσε δε ότι «μιλήσαμε και για τη Σινώπη. Εάν μπορεί να γίνει ένα βήμα σχετικά με τη Σινώπη. Αυτό, φυσικά, θα έχει ένα πολύ διαφορετικό πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα. Η συνεργασία Τουρκίας – Ρωσίας σε αυτά τα θέματα, φυσικά το Ακούγιου, θα καλύπτει τις ενεργειακές μας ανάγκες κατά 10%, αλλά και με τη Σινώπη μαζί που θα καλύπτει άλλο ένα 10%, ο ήχος που θα κάνουν αυτοί οι δύο πυρηνικοί σταθμοί, που θα καλύπτουν τις ενεργειακές μας ανάγκες περίπου κατά 20%, θα είναι πολύ, πολύ διαφορετικός στον κόσμο».

Από την πλευρά του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι μπόρεσαν να συναντηθούν πρόσωπο με πρόσωπο με τον Ερντογάν, παρά τους ιατρικούς και πολιτικούς περιορισμούς και ότι αυτό απέφερε «καλά» αποτελέσματα. «Οι συμφωνίες στις οποίες καταλήξαμε στο Σότσι υλοποιούνται. Αυτό ισχύει και για την επενδυτική διαδικασία και την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Άκουγιου. Στο εργοτάξιο εργάζονται 20.000 άτομα. Προχωράμε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Φαίνεται ότι θα είμαστε σε θέση να εκπληρώσουμε τις συμφωνίες μας και να θέσουμε σε λειτουργία την πρώτη μονάδα ισχύος του σταθμού στην 100ή επέτειο από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας», είπε σχετικά.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This