Έλον Μασκ: Οι Ουκρανοί μου είπαν να πάω να γαμ**** και το έκανα!

Στα άκρα η κόντρα του δισεκατομμυριούχου με το καθεστώς Ζελένσκι

Must Read

Ο Έλον Μασκ απάντησε πριν από λίγο στις αποκαλύψεις του CNN, ότι ζήτησε λεφτά από το Πεντάγωνο για να συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία, ισχυριζόμενος ότι «ακολουθεί απλώς τη σύσταση» ενός Ουκρανού διπλωμάτη που είπε στον ιδρυτή της SpaceX να πάει να «γαμ****», επιδιώκοντας να μεταθέσει την ευθύνη για τη διακοπή χρηματοδότησης των τερματικών διαδικτύου του Starlink στην Ουκρανία.

Το «τρολάρισμα» του Μασκ ήρθε αφού ο πρώην πρεσβευτής της Ουκρανίας στη Γερμανία Andrij Melnyk και ο Πρόεδρος της χώρας Volodymyr Zelenskyy αντέδρασαν με εχθρότητα στον Musk την περασμένη εβδομάδα, γράφοντας στο Twitter μια σειρά από σημεία συζήτησης στο Κρεμλίνο, τα οποία παρουσίασε ως σχέδιο για ειρήνη στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αυτό προκάλεσε ανησυχίες στο Κίεβο και στους συμμάχους του για το αν ο Μασκ ήταν ακόμα στο πλευρό της Ουκρανίας στον πόλεμο.

Το tweet του Μασκ ήρθε ως απάντηση σε δημοσίευμα του CNN ότι η SpaceX είχε προειδοποιήσει με επιστολή της, με ημερομηνία 8 Σεπτεμβρίου και έστειλε στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, ότι δεν έχει πλέον την οικονομική δυνατότητα να παρέχει τα τερματικά Starlink της, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη στρατιωτική επικοινωνία της Ουκρανίας.

«Δεν είμαστε σε θέση να δωρίσουμε περαιτέρω τερματικά στην Ουκρανία ή να χρηματοδοτήσουμε τα υπάρχοντα τερματικά για αόριστο χρονικό διάστημα», ανέφερε η SpaceX στην επιστολή, η οποία υπογράφηκε από τον διευθυντή κυβερνητικών πωλήσεων της εταιρείας, προσθέτοντας ότι το Πεντάγωνο θα πρέπει να λάβει πάνω από τη χρηματοδότηση.

Το σύστημα δορυφορικής επικοινωνίας Starlink ήταν ζωτικής σημασίας όχι μόνο για τη στρατιωτική επικοινωνία της Ουκρανίας, αλλά και για τη διατήρηση επαφής της κυβέρνησης με τους διοικητές, για τον Zelenskyy για συνεντεύξεις με δημοσιογράφους και για τις επικοινωνίες πολιτών, συνδέοντας αγαπημένα πρόσωπα μέσω των κρυπτογραφημένων δορυφόρων.

Η χρηματοδότηση των συστημάτων θα κοστίσει περισσότερα από 120 εκατομμύρια δολάρια για το υπόλοιπο του έτους και η τιμή θα μπορούσε να φτάσει σχεδόν τα 400 εκατομμύρια δολάρια για τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με τη SpaceX.

Η Ουκρανία έχει λάβει περίπου 20.000 δορυφορικές μονάδες Starlink. Ο Μασκ είπε την περασμένη εβδομάδα ότι «η επιχείρηση κόστισε στην SpaceX 80 εκατομμύρια δολάρια και θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του έτους».

Ο Μασκ αρχικά επαινέστηκε για την παροχή των τερματικών Starlink στην Ουκρανία, αλλά σύμφωνα με την επιστολή της SpaceX, η συντριπτική πλειοψηφία χρηματοδοτήθηκε εν μέρει ή πλήρως από άλλα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Πολωνίας. Η Πολωνία είναι ο μεγαλύτερος μεμονωμένος συνεισφέρων και έχει πληρώσει για σχεδόν 9.000 τερματικά, τα οποία κοστίζουν 1.500 δολάρια και 2.500 δολάρια για τα δύο μοντέλα που αποστέλλονται στην Ουκρανία, σύμφωνα με τα έγγραφα.

Αυτές οι κυβερνήσεις πλήρωσαν επίσης για το ένα τρίτο της συνδεσιμότητας στο Διαδίκτυο ενώ η SpaceX χρηματοδότησε το υπόλοιπο, αποτελώντας το πιο ακριβό μέρος του λογαριασμού, σύμφωνα με τη SpaceX.

Μεταξύ των εγγράφων που είδε το CNN είναι επίσης ένα αίτημα του Ουκρανού στρατηγού Valeriy Zaluzhnyi προς τη SpaceX για σχεδόν 8.000 ακόμη τερματικά Starlink. Η SpaceX φέρεται να απάντησε προτείνοντας να σταλεί το αίτημα στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Η διαμάχη έρχεται λίγο μετά τις πρόσφατες αναφορές για διακοπές λειτουργίας του Starlink, οι οποίες έχουν διαταράξει την κρίσιμη στρατιωτική επικοινωνία της Ουκρανίας στην πρώτη γραμμή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This