Ανησυχία στην Ιαπωνία για το ρωσικό «όπλο της Αποκάλυψης» που μπορεί να αφανίσει ολόκληρες περιοχές

Σενάριο βγαλμένο από ταινίες μαζικής καταστροφής δημιουργεί η πυρηνική τορπίλη «Ποσειδών» της Ρωσίας

Must Read

Σύμφωνα με ιαπωνικό δημοσίευμα, οι ΗΠΑ αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την Ρωσική «τορπίλη της Αποκάλυψης», που μπορεί να προκαλέσει τσουνάμι ύψους 500 μέτρων…

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν τίποτα να αντιτάξουν στο ρωσικό «όπλο της μοίρας» – την πυρηνική τορπίλη Ποσειδών, όπως γράφει το Yahoo News Japan.

Ο συγγραφέας υπενθύμισε ότι η τορπίλη κινείται κάτω από το νερό και, σε περίπτωση έκρηξης, είναι ικανή να δημιουργήσει ένα τσουνάμι ύψους 500 μέτρων, το οποίο θα αφανίσει παράκτιες πόλεις. Το ύψος του Αγάλματος της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη είναι 93 μέτρα και το Empire State Building είναι 443 μέτρα, σημειώνει το άρθρο. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, αν χρησιμοποιούταν η συγκεκριμένη τορπίλη, ένα κύμα θα έπληττε την πόλη σκεπάζοντας αυτά τα κτίρια. Έτσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει οπωσδήποτε να αναπτύξουν τα αντίμετρα για το συγκεκριμένο όπλο.

https://youtu.be/QP1kADQ3jXg

Ο στρατιωτικός ειδικός Kazuhiko Inoue είπε ότι το «Poseidon», λόγω του πυρηνικού σταθμού που διαθέτει, έχει σχεδόν απεριόριστη εμβέλεια. Διευκρίνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν διαθέτουν όπλο που θα μπορούσε να συγκριθεί με αυτή την τορπίλη.

Η ανησυχία της Ιαπωνίας είναι εύλογη, καθώς πρόκειται για ένα νησιωτικό κράτος το οποίο είναι αδύνατον να υπερασπιστεί όλο το εύρος των ακτών του και είναι ευάλωτο σε πιθανή χρήση ενός τέτοιου υπερόπλου.

Νωρίτερα, οι υπηρεσίες πληροφοριών του ΝΑΤΟ προειδοποίησαν τη διοίκηση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας για πιθανές δοκιμές από τη Ρωσία του μη επανδρωμένου υποβρύχιου όπλου Poseidon.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This