Κεραυνοί Μπερλουσκόνι για τον Ζελένσκι – πονοκέφαλος για τη Μελόνι

Ηχητικό με δηλώσεις του Σίλβιο, προκαλεί σάλο στο ιταλικό πολιτικό σκηνικό

Must Read

«Εάν πω ότι πραγματικά πιστεύω για τον Ζελένσκι, θα γίνει χαμός», Ακούγεται να λέει ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και μέλος της παρούσας κυβέρνησης Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε ηχητικό το οποίο διέρρευσε στον τύπο.

Το ηχητικό το εξασφαλίσει και το δημοσίευσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων LaPresse ενώ οι δηλώσεις φαίνεται να έγιναν κατά τη διάρκεια συνάντησής του με βουλευτές της Forza Italia όπου ο Καβαλιέρε μιλάει για την αναθέρμανση των σχέσεων του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και για το ουκρανικό.

Ο Μπερλουσκόνι κάνει μία ανάλυση για το πως ξεκίνησε πόλεμος στην Ουκρανία, ρίχνοντας την απόλυτη ευθύνη στους Ουκρανούς και τον Ζελένσκι. Είπε συγκεκριμένα:

«Ξέρετε πώς πήγαν τα πράγματα με την Ρωσία; Και σε αυτό το θέμα, όμως σας ζητώ την μέγιστη εχεμύθεια… Συνέβησαν τα ακόλουθα: το 2014 στο Μινσκ υπογράφεται συμφωνία της Ουκρανίας με τις 2 νεοδημιουργηθείσες δημοκρατίες του Ντονμπάς, με αντικείμενο ειρηνευτική συμφωνία μη επίθεσης. Η Ουκρανία μετά από ένα χρόνο έστειλε στο διάβολο τη συμφωνία αυτή και άρχισε να επιτίθεται στα σύνορα των 2 δημοκρατιών. Οι 2 δημοκρατίες καταγράφουν απώλειες, με πέντε, έξι, επτά χιλιάδες νεκρούς, όπως μου λένε. Βγαίνει ο Ζελένσκι και τριπλασιάζει τις επιθέσεις κατά των δημοκρατιών. Απελπισμένες, οι δύο δημοκρατίες, στέλνουν αποστολή στη Μόσχα. Και καταφέρνουν επιτέλους να μιλήσουν με τον Πούτιν. Του λένε: δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, υπερασπίσου μας. Ο ίδιος, είναι αντίθετος σε ανάληψη οποιασδήποτε πρωτοβουλίας, αντιστέκεται και υπόκειται σε ισχυρή πίεση, όλης της Ρωσίας».

«Δεν καταλαβαίνω πώς μπορούν να καθίσουν σε διαπραγματευτικό τραπέζι ο Πούτιν και ο Ζελένσκι. Δεν υπάρχει κανένας δυνατός τρόπος. Ο Ζελένσκι, κατ’εμε… Ας το αφήσουμε καλύτερα, δεν μπορώ να μιλήσω» ακούγεται να λέει.

«Ο Πούτιν έστησε μια ειδική επιχείρηση, με στόχο να φτάσει στο Κίεβο μέσα σε μια εβδομάδα, να αντικαταστήσει τον Ζελένσκι, να ορίσει μια κυβέρνηση καθώς πρέπει ανθρώπων που θα αποτελείτο από την ουκρανική μειοψηφία, και μέσα σε μια εβδομάδα να γυρίσει πίσω. Ο Πούτιν, όταν οι δυνάμεις του έφτασαν στην Ουκρανία, βρέθηκε αντιμέτωπος με μια απρόβλεπτη κατάσταση, με αντίσταση των Ουκρανών, οι οποίοι από την τρίτη ημέρα άρχισαν να λαμβάνουν όπλα και χρήματα από την Δύση. Κα ο πόλεμος, αντί για επιχείρηση δύο εβδομάδων, έγινε ένας πόλεμος διακοσίων ετών και πλέον. Αυτή είναι η κατάσταση του πολέμου στην Ουκρανία», κατέληξε ο Μπερλουσκόνι.

 

Στις ηχογραφημένες συνομιλίες μάλιστα ο Καβαλιέρε αποκαλύπτει ότι ο Πούτιν του έστειλε και δώρο. «Βρισκόμαστε ήδη σε πόλεμο, διότι παρέχουμε χρήματα και όπλα στην Ουκρανία. Δεν μπορώ να πω τη γνώμη μου, διότι αν φτάσει στον Τύπο θα γίνει χαμός, αλλά είμαι πάρα πολύ ανήσυχος. Αποκατέστησα τις σχέσεις με τον πρόεδρο Πούτιν: για τα γενέθλιά μου, θέλησε να μου στείλει 20 μπουκάλια βότκα μαζί με μια γλυκύτατη επιστολή. Εγώ του απάντησα με μπουκάλια κρασιού Λαμπρούσκο και μια εξίσου γλυκιά επιστολή».

Η αποκάλυψη του συγκεκριμένου υλικού είναι λογικό να έχει προκαλέσει σύγχυση στην νέα κυβέρνηση της Ιταλίας και προσωπικά στην Μελόνι, που έχει δηλώσει πως θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This