Ρωσία: Σε κατάσταση συναγερμού οι αρχές, μετά από 4 υποθαλάσσιες εκρήξεις στα χωρικά της ύδατα

Must Read

Το Ινστιτούτο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι ανίχνευσε τέσσερις υποθαλάσσιες εκρήξεις στον κόλπο της Φινλανδίας, στα χωρικά ύδατα της Ρωσίας, με τις αρχές της χώρας να τίθενται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού.

Οι τέσσερις ανεξήγητες εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα το βράδυ και δημιούργησαν δονήσεις μεγέθους από 1,4 έως 2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Φινλανδοί ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν μπορούν να γνωρίζουν τι ακριβώς προκάλεσε τις εκρήξεις, αλλά εάν πρόκειται για εκρηκτική ύλη, η ποσότητα πρέπει να είναι περί τα 50 με 100 κιλά.

Όλα αυτά, την ώρα που εξακολουθεί να παραμένει μυστήριο το που οφείλονται οι ισχυρές εκρήξεις που προκάλεσαν τις ζημιές στους δύο αγωγούς αερίου Nord Stream, στο δανέζικο τμήμα της Βαλτικής Θάλασσας. Η σουηδική εφημερίδα «Expressen», πάντως, γράφει σήμερα πως από τον αγωγό Nord Stream 1 «λείπει» ένα τμήμα μήκους τουλάχιστον 50 μέτρων.

Γερμανοί ερευνητές υποστήριξαν ότι η σειρά εκρήξεων κατά μήκος των βασικών υποθαλάσσιων αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream από τη Ρωσία προς την Ευρώπη προκλήθηκε πιθανότατα από σαμποτάζ, σύμφωνα με όσα ανέφεραν στην εφημερίδα «Wall Street Journal» αξιωματούχοι που έχουν γνώση της έρευνας, προσθέτοντας βαρύτητα σε παρόμοια προκαταρκτικά ευρήματα Σουηδών αξιωματούχων. Ωστόσο, παρότι δεν έχουν καταφέρει να εξιχνιάσουν το σαμποτάζ, υποστηρίζουν πως πίσω από τις εκρήξεις αυτές, οι οποίες δημιούργησαν διαρροές σε τρεις από τους τέσσερις σωλήνες που αποτελούν μέρος των αγωγών Nord Stream και Nord Stream 2, κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα, βρίσκεται η Ρωσία.

Στο βίντεο της «Expressen» που τραβήχτηκε με ένα μικρό τηλεχειριζόμενο υποθαλάσσιο όχημα (υποβρύχιο drone), εικονίζεται λυγισμένο μέταλλο και ο διάπλατα ανοιγμένος αγωγός στο βυθό της Βαλτικής, σε βάθος περίπου 80 μέτρων. Το σουηδικό Πολεμικό Ναυτικό και η σουηδική ασφάλεια αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This