Τραγωδία στη Νότια Κορέα: Η αστυνομία παραδέχεται πως τα μέτρα για τον έλεγχο του πλήθους ήταν ανεπαρκή

Στους 155 έφτασαν οι νεκροί από το θανάσιμο ποδοπάτημα!

Must Read

«Ανεπαρκή» μέτρα για τον έλεγχο του πλήθους παραδέχθηκε ότι υπήρχαν στο στενό δρομάκι στη Σεούλ όπου ποδοπατήθηκαν εκατοντάδες άτομα και τραυματίστηκαν ακόμα περισσότερα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ο αρχηγός της αστυνομίας της Νότιας Κορέας, Γιουν Χι-γκουν. 

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό των αρχών, το ποδοπάτημα στοίχισε τη ζωή σε 155 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 152.

Ο αρχηγός της αστυνομίας έκανε το σχόλιο αυτό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που αναμεταδίδεται απευθείας τηλεοπτικά για την τραγωδία. Πρόσθεσε πως αισθάνεται πως του αναλογεί μερίδιο τουλάχιστον των ευθυνών.

Η αστυνομία γνώριζε πως «συγκεντρωνόταν μεγάλο πλήθος προτού καν συμβεί το δυστύχημα, είχε ειδοποιηθεί πως υπήρχε κίνδυνος και ότι το θέμα ήταν επείγον», αναγνώρισε ο επικεφαλής της νοτιοκορεατικής αστυνομίας, παραδεχόμενος πως ήταν «ανεπαρκής» ο τρόπος που η αστυνομία χειρίστηκε τις πληροφορίες στη διάθεσή της.

Το βράδυ του Σαββάτου εορταζόταν το  Halloween —για πρώτη φορά αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού— στη λαϊκή συνοικία Ιτεουόν. Αναμένονταν κάπου 100.000 άνθρωποι, όμως, λόγω της ανεπίσημης φύσης των εκδηλώσεων, ούτε η αστυνομία, ούτε οι τοπικές αρχές έλαβαν ενεργά μέτρα.

Η αστυνομία αποφάσισε να αναπτύξει 137 μέλη της στην Ιτεουόν, ενώ 6.500 άλλα είχαν κινητοποιηθεί για την επιτήρηση διαδήλωσης στην πρωτεύουσα στην οποία δεν συμμετείχαν παρά 25.000 άνθρωποι, αποκάλυψαν νοτιοκορεατικά ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This