Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

Βρυξέλλες: Ελπίδες για επίτευξη συμφωνίας πριν το Brexit

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Εντός ολίγου ξαναρχίζουν οι συνομιλίες για το Brexit στις Βρυξέλλες μετά τις «εποικοδομητικές» διαπραγματεύσεις, που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, δήλωσε σήμερα Βρετανός εκπρόσωπος.

«Οι ομάδες εργάστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και συνεχίζουν να σημειώνουν πρόοδο και θα ξανασυναντηθούν σήμερα το πρωί», πρόσθεσε.

Μάλιστα, όπως δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, υπάρχει μια “αχτίδα ελπίδας” για επίτευξη συμφωνίας πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε. στις 31 Οκτωβρίου.

«Υπάρχει μια αχτίδα ελπίδας, από αυτά που ακούω από τους διαπραγματευτές», δήλωσε ο Λεμέρ στον ραδιοσταθμό Europe 1, προσθέτοντας ότι η προστασία της ενιαίας αγοράς της Ε.Ε. ήταν η “κόκκινη γραμμή” για τη Γαλλία στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Συνομιλίες της τελευταίας στιγμής ανάμεσα στη Βρετανία και την Ε.Ε. για την επίτευξη μιας συμφωνίας ενόψει της αυριανής συνόδου κορυφής της Ε.Ε. συνεχίστηκαν και μετά τα μεσάνυχτα ως σήμερα, αλλά ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν το Λονδίνο θα μπορέσει τελικά να αποφύγει μια αναβολή της αποχώρησής του από την Ε.Ε.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ