G20: Συνάντηση Μπάιντεν – Σι σε θετικό κλίμα

«Κόκκινη γραμμή στις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας, που δεν πρέπει να ξεπεραστεί» η Ταϊβάν, υποστήριξε ο πρόεδρος της Κίνας

Must Read

Μέσα σε μια αίθουσα χορού στο πολυτελές ξενοδοχείο «Mulia», στον κόλπο Nusa Dua στο Μπαλί της Ινδονησίας, ο Τζο Μπάιντεν και ο Σι Τζινπίνγκ εμφανίστηκαν ενώπιον των δημοσιογράφων.

«Περάσαμε πολύ χρόνο μαζί την εποχή που ήμασταν και οι δύο αντιπρόεδροι και χαίρομαι που σας βλέπω», είπε ο Μπάιντεν στον Σι καθώς τον αγκάλιαζε, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας σε προσωπικό και κυβερνητικό επίπεδο. Η συνάντηση των προέδρων των ΗΠΑ και της Κίνας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του G20 διήρκεσε τρεις ώρες.

Ο Τζο Μπάιντεν είπε πως θέλει να διευθετηθούν οι διαφορές και να αποφευχθεί ο ανταγωνισμός να μετατραπεί σε σύγκρουση. Ο Σι από την πλευρά του είπε πως είναι έτοιμος για έναν ειλικρινή διάλογο για τα στρατηγικά θέματα, επειδή οι δύο χώρες πρέπει να βρουν τη σωστή κατεύθυνση. Ο Κινέζος πρόεδρος ζήτησε να αποφευχθεί η αντιπαράθεση μεταξύ των μεγάλων χωρών. Ο Σι αναφέρθηκε και στο θέμα της Ταϊβάν, ξεκαθαρίζοντας στον Μπάιντεν πως «αποτελεί κόκκινη γραμμή στις σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας που δεν πρέπει να ξεπεραστεί».

Στον απολογισμό της συνάντησης των δύο ηγετών που παρουσίασε ο Λευκός Οίκος τονίζεται: «Ο πρόεδρος Μπάιντεν και ο πρόεδρος Σι επανέλαβαν τη συμφωνία τους ότι ένας πυρηνικός πόλεμος δεν πρέπει ποτέ να διεξαχθεί και δεν μπορεί ποτέ να κερδηθεί», ενώ υπογράμμισαν την αντίθεσή τους στη χρήση ή την απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία ή τη Βόρεια Κορέα.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This