«Έκοψαν» Τούρκο σπίκερ του Μουντιάλ όταν ανέφερε το όνομα διάσημου επικριτή του Ερντογάν!

«Η ντροπή δεν ανήκει στους χαμένους που διευθύνουν το TRT, αλλά στους χαμένους που διοικούν τη χώρα»

Must Read

Ένας εκφωνητής ποδοσφαίρου για τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό TRT της Τουρκίας «κόπηκε» ενώ σχολίαζε αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, αφότου ανέφερε το όνομα του πρώην ποδοσφαιριστή της εθνικής ομάδας Χακάν Σουκούρ, σφοδρού επικριτή του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Σουκούρ ζει αυτοεξόριστος στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της σχέσης του με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, που θεωρείται από τον Τούρκο Πρόεδρο ως ο απόλυτος εχθρός του.

Αφού ο Μαροκινός Hakim Ziyech σημείωσε το πρώτο γκολ εναντίον του Καναδά στο 4ο λεπτό του αγώνα της Πέμπτης, ο σχολιαστής Alper Bakırcıgil υπενθύμισε στους θεατές ότι ήταν ο Σουκούρ που σημείωσε το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των Μουντιάλ, στα 11 δευτερόλεπτα εναντίον της Νότιας Κορέας το 2002.

 

Ο Bakırcıgil βγήκε εκτός αέρα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και αντικαταστάθηκε από τον Cüneyt Kıran, ο οποίος σχολίασε το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα μετά την αλλαγή. Η φωνή του Bakırcıgil αφαιρέθηκε επίσης και από τα highlights του αγώνα! Η κίνηση προκάλεσε οργή στα social media.

Πολλοί χρήστες, μεταξύ των οποίων και ο Χακάν Σουκούρ, πολιτικοί της αντιπολίτευσης και δημοσιογράφοι, κατηγόρησαν την κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ότι προσπαθεί να διαγράψει την ιστορία της χώρας.

Ο Σουκούρ έγραψε σε tweet ότι το περιστατικό ήταν σημαντικό για την αποκάλυψη της τρέχουσας κατάστασης στη χώρα. Πρόσθεσε ότι λυπάται πολύ και ευχήθηκε να ήταν το τελευταίο και χιουμοριστικά πρόσθεσε: «Ευχαριστώ Κιμ Γιονγκ Ουν. Μόνο εσύ θα μπορούσες να το κάνεις αυτό».

«Δεν τον άφησαν καν να περιγράψει το δεύτερο ημίχρονο», είπε ο δημοσιογράφος Banu Güven, προσθέτοντας ότι είναι το είδος του περιστατικού που θα μπορούσε επίσης να συμβεί στην Κίνα ή τη Βόρεια Κορέα.

Ο εξέχων Τούρκος δημοσιογράφος Memduh Bayraktaroğlu είπε ότι η ντροπή του περιστατικού δεν ανήκει στους «χαμένους που διευθύνουν το TRT» αλλά στους «χαμένους που διοικούν τη χώρα».

«Τι φανατισμός! Το κυνήγι μαγισσών στη χώρα συνεχίζεται!», έγραψε ο Ömer Faruk Gergerlioğlu, βουλευτής του φιλοκουρδικού HDP, σε tweet που απευθυνόταν στο κυβερνών AKP, προσθέτοντας ότι είναι «γελοίοι» που έκαναν μια τέτοια κίνηση.

Ο Gergerlioğlu ρώτησε επίσης, σε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Τούρκο αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι, ποιος ποδοσφαιριστής σημείωσε το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA, αν όχι ο Σουκούρ. Ο βουλευτής ρώτησε επίσης γιατί αντικαταστάθηκε ο Bakırcıgil στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα εάν όντως ήταν ο Σουκούρ και αν ο σχολιαστής δεν έδωσε ψευδείς πληροφορίες.

Να σημειώσουμε ότι ο Χακάν Σουκούρ διετέλεσε στο παρελθόν βουλευτής του κυβερνώντος AKP.

Ως μέρος μιας μεγάλης κλίμακας καταστολής των μελών του κινήματος Γκιουλέν, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον Σουκούρ, ο οποίος μετακόμισε στις ΗΠΑ το 2015 και η κυβέρνηση κατάσχεσε όλα τα σπίτια, τις επιχειρήσεις και τους τραπεζικούς του λογαριασμούς στην Τουρκία.

Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, σκόραρε 51 γκολ στις 112 εμφανίσεις του με την Εθνική Τουρκίας, καθιστώντας τον πρώτο σκόρερ όλων των εποχών για τη χώρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This