Νέες φθορές στην Αγια-Σοφιά

Στις πύλες αυτή τη φορά οι ζημιές

Must Read

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet νέες ζημιές προκλήθηκαν στην Αγια-Σοφιά, την οποία η Κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν βεβήλωσε μετατρέποντάς την σε τζαμί και συνεχίζει να τη βεβηλώνει έκτοτε.

Ο τίτλος του εσωτερικού θέματος της αντιπολιτευόμενης Cumhuriyet είναι: «Η κυβέρνηση παρακολουθεί, η καταστροφή συνεχίζεται: Η Αγία Σοφία έπαθε ξανά ζημιές», ενώ στο πρωτοσέλιδό της αναφέρει: «Πολιτική ζημιά στην Αγία Σοφία».

Οι νέες ζημιές είναι στις πύλες της Αγιας-Σοφιάς όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, με την εφημερίδα να έχει κάνει τη σχετική αυτοψία στο χώρο και να σχολιάζει μάλιστα, ότι αυτή είναι μια πολιτική ζημιά.

cumhuriyet.com.tr

Ο Θεολόγος και φιλόσοφος Καθηγητής Δρ. Şahin Filiz και ο ιστορικός τέχνης Yasin Saygılı σχολίασαν στην τουρκική εφημερίδα ότι οι καταστροφές που έχει υποστεί το ιστορικό σύμβολο μετά την μετατροπή του σε τζαμί «δείχνουν ότι η απόφαση ήταν λάθος. Αυτό το τελευταίο περιστατικό σημαίνει επίσης κάτι που ενισχύει τη λάθος απόφαση».

Και πρόσθεσαν: «Είναι επίσης προβληματικό από πλευράς φιλοσοφίας της θρησκείας, το γεγονός ότι σε έναν χώρο αφαιρείται το καθεστώς του μουσείου και αυτός μετατρέπεται σε ιερό χώρο που είναι συγκεκριμένος για οποιαδήποτε θρησκεία, με πολιτικές αποφάσεις».




Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Ιδρυμάτων της Τουρκίας επιρρίπτοντας ευθύνες στους επισκέπτες του χώρου:

«Περιμένουμε από τους επισκέπτες μας να δείξουν την ίδια φροντίδα και ευαισθησία. Αυτή τη στιγμή, το Τζαμί της Αγίας Σοφίας-i Sharif παρακολουθείται 24 ώρες την ημέρα από 160 κάμερες και 81 φρουρούς ασφαλείας που υπάγονται στη Γενική Διεύθυνση Ιδρυμάτων βρίσκονται σε υπηρεσία 24 ώρες το 24ωρο. Επομένως, όλες οι περιοχές είναι υπό έλεγχο. Επιπλέον, στο τζαμί εργάζονται και μονάδες Τουριστικής Αστυνομίας και Ειδικών Επιχειρήσεων. Επομένως, δεν υπάρχει ευπάθεια ασφαλείας».




*πηγή φωτογραφιών cumhuriyet.com.tr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This