Ο στρεπτόκοκκος Α «χτύπησε» και στην Ισπανία – Δύο παιδιά νεκρά και αύξηση σοβαρών κρουσμάτων

Must Read

Δύο παιδιά έφυγαν από τη ζωή από λοίμωξη του αναπνευστικού με βακτήριο του στρεπτόκοκκου Α στην Ισπανία, γεγονός που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στις υγειονομικές αρχές της χώρας.

Την τραγική είδηση ανακοίνωσε η υγειονομική Αρχή της περιφέρειας της Μαδρίτης χθες το βράδυ, τονίζοντας πως τα δυο παιδιά πέθαναν στις 25 Οκτωβρίου και στις 2 Δεκεμβρίου αντίστοιχα, προσθέτοντας πως στην περιφέρεια της πρωτεύουσας έχουν εντοπιστεί συνολικά 16 σοβαρά κρούσματα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ισπανική αρχή αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως «μελετά από τις 5 Δεκεμβρίου αν η συχνότητα της διεισδυτικής στρεπτοκοκκικής νόσου (μηνιγγίτιδα, σηπτικό σοκ ή πνευμονία) είναι τώρα υψηλότερη από αυτήν που εντοπίστηκε πριν από την πανδημία της Covid-19, μετά τον υγειονομικό συναγερμό που εξέπεμψε η Βρετανία».

Στη Βρετανία, συνολικά 15 θάνατοι παιδιών αποδόθηκαν σε λοίμωξη από στρεπτόκοκκο Α τις τελευταίες εβδομάδες, την ώρα που στη Γαλλία οι λοιμώξεις από τον στρεπτόκοκκο Α καταγράφουν ασυνήθιστη αύξηση στα παιδιά, με τις Αρχές να καλούν σε επιφυλακή. Τόσο οι βρετανικές, όσο και οι γαλλικές Αρχές, πάντως, θεωρούν απίθανο η έξαρση αυτή να οφείλεται στην εμφάνιση ενός νέου, πιο επικίνδυνου βακτηριακού στελέχους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This