Αυτό είναι το μήνυμα που ήθελε ο Ζελένσκι να μεταδοθεί πριν από τον τελικό του Μουντιάλ

«Στον πόλεμο δεν υπάρχουν νικητές, δεν μπορεί να υπάρξει ισοπαλία...»

Must Read

Μπορεί η FIFA να αρνήθηκε στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να πραγματοποιήσει ένα ακόμη «show», προβάλλοντας μέσω γιγαντοοθόνης και σε ζωντανή μετάδοση ένα νέο μήνυμά του για τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, λίγο πριν τον αποψινό μεγάλο τελικό του Μουντιάλ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, ωστόσο, το ετοίμασε πάραυτα και το… μοίρασε τα ΜΜΕ.

Ως εκ τούτου, στο επίμαχο μήνυμά του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ακούγεται να προτείνει τη διοργάνωση μιας παγκόσμιας διάσκεψης για την ειρήνη αυτόν τον χειμώνα. «Προσφέραμε έναν τύπο Ειρήνης στον κόσμο. Απολύτως δίκαιο. Την προσφέραμε γιατί στον πόλεμο δεν υπάρχουν νικητές, δεν μπορεί να υπάρξει ισοπαλία», είπε αρχικά ο Ζελένσκι στο «ποδοσφαιροποιημένο» μήνυμα που δημοσιοποίησε το γραφείο του.

«Ανακοινώνω την πρωτοβουλία διοργάνωσης μιας Διάσκεψης για έναν τύπο Παγκόσμιας Ειρήνης αυτό τον χειμώνα. Μια διάσκεψη που θα ενώσει όλα τα έθνη του κόσμου γύρω από τον σκοπό για παγκόσμια ειρήνη. Οι εξέδρες των γηπέδων αδειάζουν μετά τον αγώνα και μετά τον πόλεμο οι πόλεις μένουν άδειες», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Θυμίζουμε πως ο Ουκρανός πρόεδρος επιθυμούσε να εμφανιστεί μέσω τηλεδιάσκεψης πριν από τον αποψινό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Lusail Stadium της Ντόχα, όπου η Αργεντινή αντιμετωπίζει αυτή την ώρα τη Γαλλία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του CNN, τον αγώνα επρόκειτο να παρακολουθήσουν εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το CNN μετέδωσε την Παρασκευή ότι ο Ζελένσκι ζήτησε από την FIFA να τού επιτρέψει να απευθύνει ένα μήνυμα ειρήνης πριν από τον τελικό, με την Διεθνή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να του το αρνείται. Ως εκ τούτου, ο Μιχάιλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, έγραψε στο Twitter ότι η FIFA «επιδεικνύει μια έλλειψη κατανόησης της καταστροφής που η ρωσική ομοσπονδία προκαλεί στον κόσμο, έχοντας ξεκινήσει πόλεμο στην Ουκρανία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This