Το ελληνικό ΥΠΕΞ θυμήθηκε την αναβολή των εκλογών στη Λιβύη και ο Χαφτάρ ανακοίνωσε «μία τελευταία ευκαιρία»

Must Read

«Συγχαρητήρια σε όλους τους Λίβυους που γιορτάζουν την Ημέρα της Ανεξαρτησίας τους», αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter και υπενθυμίζει ότι ακόμα δεν έχουν γίνει εκλογές στην πολύπαθη χώρα.

«Υπογραμμίζουμε με ανησυχία ότι έχει περάσει ένας χρόνος από την αναβολή των προγραμματισμένων εκλογών στις 24.12.21», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει: «Η Ελλάδα υποστηρίζει σθεναρά την ανάγκη για ελεύθερες, δίκαιες και χωρίς αποκλεισμούς εκλογές στη χώρα ως επείγον ζήτημα».

«Τελευταία ευκαιρία»

Ο διοικητής των του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) της Ανατολικής Λιβύης στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ ανακοίνωσε νωρίτερα «μία τελευταία ευκαιρία» για την κατάρτιση ενός οδικού χάρτη για την πραγματοποίηση εκλογών όπως μετέδωσε η λιβυκή τηλεόραση al-Hadath TV.

Είπε συγκεκριμένα από τη Βεγγάζη, όπου βρίσκονται οι δυνάμεις του, στην 71η επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας: «Η Γενική Διοίκηση (του LNA) ανακοινώνει μια τελική ευκαιρία μέσω της οποίας θα χαράξει έναν οδικό χάρτη και θα διεξαγάγει εκλογές».

Ο Χαφτάρ έχει κηρύξει τον πόλεμο κατά φατριών της δυτικής Λιβύης μετά από τον διαμελισμό της χώρας το 2014, συμπεριλαμβανομένης και μιας 14μηνης επιθετικής επιχείρησης για την κατάληψη της Τρίπολης, που απωθήθηκε από την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της χώρας.

Καθώς, το πολιτικό αδιέξοδο της Λιβύης χειροτερεύει, η χώρα, βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο κλιμάκωσης των εμφύλιων συγκρούσεων, με τους πολιτικούς να εμποδίζουν την πρόοδο για τη διεξαγωγή εκλογών και τους στρατιωτικούς ηγέτες να απειλούν με τη χρήση πολεμικής βίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This