Αυτός είναι ο λόγος που ο Πούτιν θέλει την πόλη Μπαχμούτ

Τι αποκαλύπτει ο ιδρυτής της Wagner Group

Must Read

Ο ιδρυτής της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων «Wagner Group» δήλωσε σήμερα ότι θα ήθελε οι άνδρες του και ο τακτικός ρωσικός στρατός να καταλάβουν την κωμόπολη Μπαχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία, επειδή διαθέτει «υπόγειες πόλεις» όπου μπορούν να κρυφτούν στρατιώτες και άρματα.

Το σφυροκόπημα, εδώ και πέντε μήνες, της πόλης Μπαχμούτ από τις ρωσικές δυνάμεις προβλημάτιζε τους Δυτικούς στρατιωτικούς αναλυτές οι οποίοι λένε ότι οι βαριές απώλειες της ρωσικής πλευράς και το γεγονός ότι οι Ουκρανοί έχουν φτιάξει αμυντικές γραμμές για να οπισθοχωρήσουν εκεί, σημαίνει πως οποιαδήποτε ρωσική νίκη –εάν υπάρξει– θα είναι πύρρειος.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ιδρυτής της Wagner, άνδρες της οποίας συμμετέχουν στη μάχη της Μπαχμούτ, ανέφερε λεπτομερώς σήμερα γιατί πιστεύει ότι η κατάληψη της πόλης θα ήταν σημαντική.

«Το κερασάκι στην τούρτα είναι το σύστημα των ορυχείων Σολεντάρ και Μπαχμούτ, το οποίο είναι στην πραγματικότητα ένα δίκτυο υπόγειων πόλεων. Δεν έχει μόνο (τη δυνατότητα να φιλοξενήσει) μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων σε βάθος 80-100 μέτρων, αλλά μπορούν να μετακινηθούν εκεί άρματα μάχης και οχήματα μάχης του πεζικού», είπε. Πρόσθεσε ότι αποθέματα όπλων αποθηκεύονταν σε αυτά τα υπόγεια συγκροτήματα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Πριγκόζιν αναφερόταν σε ένα μεγάλο αλατωρυχείο και άλλα ορυχεία της περιοχής τα οποία διαθέτουν σήραγγες μήκους άνω των 100 χιλιομέτρων αλλά και μια τεράστια υπόγεια αίθουσα που στο παρελθόν, εν καιρώ ειρήνης, φιλοξενούσε ακόμη και ποδοσφαιρικούς αγώνες και συναυλίες κλασικής μουσικής.

Ο Πριγκόζιν, σε βάρος του οποίου έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τη Δύση, επικαλέστηκε και άλλα πλεονεκτήματα από την κατάληψη της Μπαχμούτ, την οποία αποκάλεσε «σοβαρό επιμελητειακό κέντρο» με μοναδικές αμυντικές οχυρώσεις.

Τα σχόλια αυτά έγιναν στο Telegram, την ώρα που ακούγονταν πυρά στους σχεδόν έρημους δρόμους της Μπαχμούτ, νωρίτερα σήμερα, παρά την μονομερή εκεχειρία που κήρυξε η Ρωσία για τα Χριστούγεννα. Ένας άλλος λογαριασμός στο Telegram, που συνδέεται με τη Wagner, ανέφερε ότι η Ρωσία κατέλαβε έναν στρατηγικής σημασίας οικισμό στα περίχωρα της Μπαχμούτ, την οποία η Μόσχα αποκαλεί Αρτιόμοφσκ.

Ένας εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας είπε ότι η πόλη Σολεντάρ, που είναι κοντά στην Μπαχμούτ και εκεί υπάρχει ένα αλατωρυχείο, είναι ακόμη υπό τον έλεγχο των Ουκρανών, παρά τις σφοδρές επιθέσεις της Ρωσίας.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This