Σε σκάνδαλο διαφθοράς με τις προμήθειες του στρατού εμπλέκεται ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας!

Και τρέχει όλη η Δύση να στέλνει όπλα, ενώ υπουργοί του Ζελένσκι κάνουν πάρτι με απάτες

Must Read

Ενώ όλη η Δύση συνεχίζει να στέλνει όπλα και πυρομαχικά, ενισχύοντας την Ουκρανία και τον Ζελένσκι, οι υπουργοί του ξεσαλώνουν έχοντας βρει ευκαιρία εν μέσω πολέμου για μεγάλες κομπίνες, που φέρνουν πολύ χρήμα στην τσέπη τους.

Τις τελευταίες ώρες η Ουκρανία έχει να αντιμετωπίσει και το σκάνδαλο διαφθοράς, στο οποίο εμπλέκεται ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα της χώρας στην παρούσα φάση, τον υπουργό Άμυνας της χώρας, Oleksii Reznikov.

Σοβαροί οι κλυδωνισμοί για την κυβέρνηση Ζελένσκι, καθώς οι έρευνες για κυβερνητική διαφθορά έβγαλαν «λαυράκια». Η μια υπόθεση αφορούσε το υπουργείο Άμυνας και σχετίζεται με αγορές στρατιωτικών σιτηρεσίων σε διογκωμένες τιμές. Αν και ο Reznikov δεν υπέγραψε προσωπικά το συμβόλαιο αμυντικών τροφίμων και τροφοδοσίας, που φτάνει τα 326 εκατομμύρια ευρώ, στην Ουκρανία είναι έξαλλος ο κόσμος μαζί του, μιας και εκείνος είχε την τελική ευθύνη και μάλιστα στο παρελθόν είχε δηλώσει δημόσια τη μηδενική του ανοχή στη διαφθορά.

Ο ίδιος αρνήθηκε τα πάντα και χαρακτήρισε τις κατηγορίες ως «μια εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμισης, με στόχο να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στο υπουργείο Άμυνας και τη φήμη του μεταξύ των διεθνών εταίρων».

Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής υπουργός υποδομών Vasyl Lozinsky, απολύθηκε για υπόθεση που συνδέεται με υπερτιμημένη δημόσια αγορά ηλεκτρογεννητριών. Το Εθνικό Γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ουκρανίας (NABU) ανέφερε ότι ο αναπληρωτής υπουργός συνελήφθη, ενώ δεχόταν δωροδοκία 400.000 δολαρίων για διευκόλυνση μιας υπερτιμημένης αγοράς εξοπλισμού παραγωγής ενέργειας!

Τα δυο αυτά πολύ σοβαρά σκάνδαλα ανάγκασαν τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να δηλώσει: «Αυτή την εβδομάδα θα παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις. Δεν θέλω να τα ανακοινώσω τώρα, αλλά όλα θα γίνουν δίκαια. Σε κάθε περίπτωση, θα αναλύσουμε τα πάντα λεπτομερώς. Τα θέματα που σχετίζονται με την ενέργεια και τις προμήθειες. Τι σχέσεις της κεντρικής κυβέρνησης με τις περιφέρειες. Όλα όσα σχετίζονται με προμήθειες για τον στρατό».

Ο David Arakhamia, επικεφαλής της παράταξης του Ζελένσκι «Υπηρέτης του Λαού» στο ουκρανικό κοινοβούλιο, υποσχέθηκε ότι ορισμένοι από τους διεφθαρμένους αξιωματούχους θα αντιμετωπίσουν ποινές φυλάκισης: «Από τις 24 Φεβρουαρίου, οι αξιωματούχοι σε όλα τα επίπεδα έχουν προειδοποιηθεί συνεχώς μέσω επίσημων και ανεπίσημων διαύλων: επικεντρωθείτε στον πόλεμο, βοηθήστε τα θύματα, μειώστε τη γραφειοκρατία και σταματήστε να κάνετε αμφίβολες επιχειρήσεις. Πολλοί από αυτούς πράγματι άκουσαν, αλλά κάποιοι, δυστυχώς όχι. Αν τα πράγματα δεν λειτουργήσουν με πολιτισμένο τρόπο, θα γίνουν σύμφωνα με τους νόμους του πολέμου. Αυτό ισχύει τόσο για πρόσφατες αγορές γεννητριών όσο και για νέα σκάνδαλα στο υπουργείο Άμυνας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This