Θύελλα αντιδράσεων με το βίντεο στελέχους της Pfizer για σκόπιμη μετάλλαξη για να τα κονομήσουν από μελλοντικά εμβόλια

Τ ο βίντεο έχει απαγορευτεί σε όλες τις πλατφόρμες εκτός από το Twitter

Must Read

Πανικός έχει προκληθεί μετά την ανάρτηση βίντεο όπου ο Jordon Trishton Walker, που αναφέρεται ως ο διευθυντής έρευνας και ανάπτυξης, Στρατηγικών Επιχειρήσεων και Επιστημονικού Σχεδιασμού mRNA της Pfizer, μίλησε σε δημοσιογράφο του Project Veritas για το σχέδιο της Pfizer για τα εμβόλια COVID.

Σε αυτό το βίντεο το στέλεχος της Pfizer αναφέρει ότι η εταιρεία, μέσω της «Κατευθυνόμενης Εξέλιξης», δημιουργούσε μετάλλαξη στελεχών του κορωνοϊού για να επωφεληθεί από μελλοντικά εμβόλια mRNA.

Αποσπάσματα μάλιστα του βίντεο προβλήθηκαν σε εκπομπή του Fox News, προκαλώντας και ερώτηση του γνωστού Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή της Φλόριντα, Μάρκο Ρούμπιο προς την εταιρεία.

Στο βίντεο ο Walker δηλώνει επίσης στο βίντεο ότι ο κορωνοϊός είναι «ιερή αγελάδα κέρδους» για την Pfizer: «Ο τρόπος με τον οποίο [το πείραμα] λειτουργεί, είναι ότι εισάγουμε τον ιό σε πιθήκους και τους βάζουμε να μολύνουν ο ένας τον άλλον, συλλέγοντας πληροφορίες. Μην το πεις σε κανέναν. Υποσχέσου ότι δεν θα το πεις σε κανέναν», είπε χαρακτηριστικά στον δημοσιογράφο.

Να σημειωθεί ότι το βίντεο έχει απαγορευτεί σε όλες τις πλατφόρμες εκτός από το Twitter, όπου έχει φτάσει σχεδόν 30 εκατομμύρια προβολές.

Την… πάπια κάνει η Pfizer

Μπορεί την περασμένη Παρασκευή η Pfizer να εξέδωσε ανακοίνωση, όμως δεν έκανε καμία αναφορά στο αποκαλυπτικό βίντεο του Project Veritas και στα όσα είπε για την εταιρία ο Walker.

Στην ανακοίνωση αναφερόταν: «Κατά τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του εμβολίου COVID-19 της Pfizer-BioNTech, η Pfizer δεν έχει πραγματοποιήσει έρευνα για την απόκτηση κέρδους, μέσω προγράμματος κατευθυνόμενης εξέλιξης. Σε συνεργασία με τους επιστήμονές μας, έχουμε διεξάγει έρευνα όπου ο αρχικός ιός SARS-CoV-2 έχει χρησιμοποιηθεί για την εξαγωγή της πρωτεΐνης spike από νέες παραλλαγές που προκαλούν ανησυχία.

Το εν λόγω πρόγραμμα διεξάγεται μόλις οι αρχές δημόσιας υγείας εντοπίσουν μια νέα ανησυχητική παραλλαγή. Η έρευνά μας παρέχει έναν τρόπο να αξιολογήσουμε γρήγορα την ικανότητα ενός υπάρχοντος εμβολίου να προκαλεί αντισώματα που εξουδετερώνουν την εντοπισθείσα παραλλαγή. Στη συνέχεια, δημοσιοποιούμε τα δεδομένα μέσω επιστημονικών περιοδικών με αξιολογήσεις από ειδικούς και τα χρησιμοποιούμε ως ένα από τα βήματα για να καθορίσουμε εάν απαιτείται επικαιροποίηση του εμβολίου».

Και συνέχισε: «Σε περιορισμένο αριθμό περιπτώσεων, όταν ένας πλήρης ιός δεν περιέχει γνωστές μεταλλάξεις κέρδους λειτουργίας, ο ιός αυτός μπορεί να τροποποιηθεί ώστε να καταστεί δυνατή η αξιολόγηση της αντι-ιικής δραστηριότητας σε κύτταρα. Πειράματα επιλογής ανθεκτικότητας in vitro πραγματοποιούνται σε κύτταρα που επωάζονται με SARS-CoV-2 και nirmatrelvir στο ασφαλές εργαστήριό μας επιπέδου βιοασφάλειας 3 (BSL3) για να εκτιμηθεί κατά πόσον η κύρια πρωτεάση μπορεί να μεταλλαχθεί ώστε να προκύψουν ανθεκτικά στελέχη του ιού».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This