Εκλογές στην Κύπρο: Καθαρό προβάδισμα Χριστοδουλίδη δίνουν τα exit polls

Ντέρμπι ανάμεσα σε Αβέρωφ Νεοφύτου και Ανδρέα Μαυρογιάννη στη δεύτερη θέση

Must Read

Νικητής του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο φαίνεται να είναι ο Νίκος Χριστοδουλίδης, σύμφωνα με τα exit polls των κυπριακών καναλιών, τα οποία του δίνουν ένα σημαντικό προβάδισμα σε σχέση με τους αντιπάλους του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΡΙΚ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Αναστασιάδη και νυν ανεξάρτητος υποψήφιος, ο οποίος, πάντως, υποστηρίζεται από το ΔΗΚΟ, τη ΔΗΠΑ, την ΕΔΕΚ και άλλα κόμματα, στο 76% του δείγματος λαμβάνει ένα ποσοστό μεταξύ 30,5 – 33,5%, ενώ ένα… ντέρμπι εξελίσσεται στη δεύτερη θέση, καθώς Αβέρωφ Νεοφύτου και Ανδρέας Μαυρογιάννης λαμβάνουν παρόμοια ποσοστά 26,5 – 29,5%.

Σύμφωνα δε με το exit poll του ΑΝΤ1 Κύπρου, στο 90% του δείγματος ο Νίκος Χριστοδουλίδης προηγείται με ποσοστό 34,1% (32,7 – 35,4%), δεύτερος με μικρή διαφορά ακολουθεί ο Ανδρέας Μαυρογιάννης από το ΑΚΕΛ με 27% (25,7 – 28,3%) και τρίτος ο Αβέρωφ Νεοφύτου από το ΔΗΣΥ με 24,8% (23,5-26,1%).

Κομβικό ρόλο, πάντως, θα παίξει η στάση του Αβέρωφ Νεοφύτου, προέδρου του μεγαλύτερου κοινοβουλευτικού κόμματος του ΔΗΣΥ, καθώς, από τη στιγμή που και ο Νίκος Χριστοδουλίδης προέρχεται από τον ΔΗΣΥ, θεωρείται βέβαιο πως η μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων του Νεοφύτου θα στηρίξει εκείνον και όχι τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο οποίος στηρίζεται από το αριστερό ΑΚΕΛ.

Αυξημένο, εξάλλου, ήταν το ποσοστό συμμετοχής των ψηφοφόρων που προσήλθαν στις κάλπες μέχρι τις 05:00 μ.μ., μια ώρα πριν κλείσουν, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Έφορος Εκλογών Κώστας Κωνσταντίνου αυτό έφτασε στο 67,6% του συνόλου των εγγεγραμμένων εκλογέων. Συνολικά ψήφισαν 379.554 εκλογείς, με τον συνολικό αριθμό των εγγεγραμμένων εκλογέων που έχουν δικαίωμα ψήφου στις Προεδρικές εκλογές, να ανέρχεται στους 561.033, ενώ συνολικά 14 είναι οι υποψήφιοι Πρόεδροι.

Το ποσοστό των πολιτών που προσήλθε στις κάλπες είναι αυξημένο κατά 1,4 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την αντίστοιχη ώρα κατά τις προεδρικές εκλογές του 2018, όταν η προσέλευση ήταν στο 66,2% και σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2021, όταν η προσέλευση ήταν στο 56,7%. Σημειώνεται ότι η τελική προσέλευση στον πρώτο γύρο των Προεδρικών Εκλογών του 2018 διαμορφώθηκε στο 71,8%.

Τα τελικά αποτελέσματα της σημερινής εκλογής αναμέτρησης αναμένονται γύρω στις 8 το απόγευμα.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This